Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Detox weekoverzicht 2

Opeens realiseerde ik mij: vandaag zit ik alweer op de helft van mijn detox. Het aftellen kan beginnen… Yay! Stiekem kijk ik uit naar koffie drinken met vriendlief met een stukje taart erbij (de cranberry pecan pie uit My New Roots bijvoorbeeld), of een dampend bord verse pasta met een glas wijn erbij. Nog twee weken. En dan mag het weer. Ik kan bijna niet wachten.

Nu eerst nog twee weken detox en ik begin er nu steeds meer zin in te krijgen. Afgelopen week was mijn kook inspiratie ver te zoeken. Het was een drukke week, waarbij ik weinig thuis was en dat zie ik terug in de dingen die ik deze week eet. Bijvoorbeeld minder sappen, en meer vullende havermout-stijl ontbijtjes. Ik gebruik trouwens de helft van de tijd glutenvrije boekweit vlokken, en de andere momenten havermout. Persoonlijk vind ik het laatste lekkerder, maar wil mijn boekweit vlokken ook opmaken. Al is het beide warm, voedzaam en vullend. Precies wat ik wil deze week, want brr wat is het koud. In de avond eet ik veel restjes, kook met ingrediënten uit de voorraadkast en zoek ik mijn vriezer op.

In het weekend heb ik meer zin om te koken. Zo duik ik de keuken in om detox brood te bakken, met boekweit en veel zaden en pitten. Het recept is lekker, maar kan beter en dus ga ik van de week nog een brood bakken. Ik zie het helemaal voor me met zelf gemaakte (geiten) ricotta met dille en kappertjes en daarop een plakje gerookte zalm. Verder bakte ik een portie muffins, die qua recept lijken op deze amandelmuffins met bosbessen, om me al gauw te realiseren: amandelmeel is niet helemaal mijn ding. De muffins zijn lekker, maar met meel en suiker toch echt beter. Gelukkig kwam vriendinnetje K eten en zij werd spontaan verliefd op deze muffins.

Als ik terugkijk op al het lekkere eten van de afgelopen week, dan is de chocolade chia pudding met frambozen echt een hoogtepunt. Ik ben geen fan van superfoods, maar chia heeft een leuk handigheidje. Voeg er water of amandelmelk aan toe, en binnen een paar uur heb je een gelvormige substantie. Breng verder op smaak en voilà, je ontbijtje of dessert is klaar.

Wil je meer weten over de detox, heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar recepten van deze eerste week? Neem dan gauw een kijkje op Facebook en stel je vraag. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze tweede week vinden en de gerechten wat ik heb gegeten. Op naar een nieuwe week… Fijne zondag.

Detox week 2

Zondag 10 januari (dag 8)
O: minimuffin met bosbes en banaan. Nog geen succes.
O2: rijstwafels met geitenkaas en tuinkers
L: Restje linzen-rijst salade aangevuld met zoete aardappel, courgette, feta, verse munt en granaatappel.
D: Ottolenghi style aubergines uit de oven en een groene linzen salade.

Maandag 11 januari (dag 9)
O: Suikervrije chocolade-chia pudding met frambozen (uit de diepvries).
L: Restje linzensalade van gisteren, met extra courgette en zoete aardappel.
S: banaan
D: Zwarte rijst salade met geroosterde wortel, feta en heel veel dille.

Dinsdag 12 januari (dag 10)
O: Boerenkool, appel, komkommer, selderij, citroen, peterselie sap
S: Banaan
L: Rijstwafels met geitenkaas. Groene groente soep.
D: Borrelhapjes (crudite, olijven, geroosterde paprika, rijstwafel met tapanade en hummus). Linzensoep.
S: dadels.

Woensdag 13 januari (dag 11)
O: Warme havermout, bosbessen en amandelmelk
S: banaan en appel.
L: Linzensalade met broccoli, doperwten, komkommer, tomaat, geitenkaas en verse munt.
D: Een bij elkaar geraapt diner: preikoekjes met blauwe geitenkaas (ipv feta), witte bonen in tomatensaus, geroerbakte witlof, groene salade.
S: paar dadels

Donderdag 14 januari (dag 12)
O: Havermout met frambozen en amandelmelk
L: Rijstwafel met avocado. Simpele groene salade.
S: Onderweg een Nakd reepje, cashew-dadel smaak.
D: Witte bonen puree, gebakken venkel, rode poon filet.
S: dadel bij mijn thee

Vrijdag 15 januari (dag 13)
O: Havermout met bosbessen en amandelmelk
L: Linzensoep.
S; blokjes geitenkaas, rozijnen, dadel
D: “stamppot” andijvie met gekarameliseerde rode ui en gebakken paddenstoelen.

Zaterdag 16 januari (dag 14)
O: wortel sap met ananas, grapefruit, kurkuma, coji en cayenne.
S: banaan
S2: handje mix cashewnoten en rozijen
L: rijstwafel met geitenkaas, restje linzen soep van gisteren
S: plakje zelf gebakken detox brood. To be continued.
D: wilde zalm, rijst met snel gebakken ui, paprika en courgette. Verder een paar tomaatjes uit de oven.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.