Dertig Dagen Detox

appel hart

Het is tijd voor een detox! Niet gelijk wegklikken nu ;) . Geen zorgen; ik ga niet alleen maar sapjes drinken of me beperken tot 1 maaltijd per dag. Het is een periode om even op jezelf te letten,  ontspannen en vooral gezond eten!

Wat houd dertig dagen detox in? Ik volg de regels van Jacqueline van Lieshout. Je mag nog steeds eten en drinken (echt!), maar er zijn wat dingen die je voor 30 dagen uitsluit, zoals: gluten, koemelkproducten, ei, vlees, suiker, cafeïne, alcohol en voorverpakte producten. Een groot voordeel is dat je niet vast aan een schema of hoeveelheden en dat is erg fijn. Je mag eten zoveel je wilt, als het maar binnen de richtlijnen valt.

Nu lees je dit en misschien vraag je je dan af: wat mag je nog wel? Geloof me, genoeg. Denk aan deze heerlijke groene bonen salade met pecorino, dit leuke recept uit het tempelkookboek (die vol staat met ideeen, mocht je aan de detox beginnen), iets Italiaans of juist Aziatisch. Genoeg om uit te kiezen! Met als resultaat: een fris hoofd, mooie huid, glanzend haar, geen suikerdips, wat kilo’tjes minder en hallo concentratievermogen! Na zo’n detox ervaar je pas hoeveel eten eigenlijk met je doet en eigenlijk kan ik niet wachten om te beginnen.

Let op: het is geen dieet! Ik wil er (en ga er) niet van afvallen. Let wel, mocht je een slecht eetpatroon hebben, dan val je meestal wel af omdat je meer pure producten gaat eten! Het is altijd even handig om bij je huisarts om advies te vragen voordat je begint.

Ondertussen heb ik de detox meerdere malen gevolgd en dus vind je hier verschillende blogs over.

Dertig Dagen Detox[bs_row class=”row”][bs_col class=”col-xs-6″]

Dertig Dagen Detox introductie
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 5
Dag 9
Dag 11
Dag 12
Dag 14[/bs_col][bs_col class=”col-xs-6″]

Dag 15
Dag 17
Dag 19
Dag 22
Dag 24
Dag 25
Dag 26
Dag 28
Day after detox
[/bs_col]
[/bs_row]

Detox dagboeken
Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
After detox

4 reacties

 1. Ik start vandaag ook met mijn detox !!!!
  Ik hoop dat ik slaag, vooral die suiker laten wordt een hele opgave!
  Maar ik kijk er wel echt naar uit, gewoon alleen al het idee dat ik mezelf veel beter zal voelen, geeft me de kracht om eraan te beginnen. Ik heb de laatste dagen enorm aan overeten gedaan dus ben er klaar voor 🙂
  Gr. Julie

 2. Wat een goede inspiratie. Ik ben al je dagen een aan het doorlezen en veel gerechten lijken op hoe ik nu ook al wel eet. Wat me wel heel moeilijk lijkt is geen koffie, brood en kaas en koemelk…maar daar heb je dus wel alternatieven voor. En hoe deed je dat als vrienden komen eten of je naar een restaurant gaat, lijkt me zo moeilijk om dan niet een glaasje wijn mee te drinken? Ben benieuwd hoe je dat aan hebt gepakt!

  Liefs, Maura

  1. Hi Maura,
   Dank voor je berichtje. Het is inderdaad de eerste keer even lastig, dus vergt enige doorzettingsvermogen maar aan de andere kant is het prima te doen. Het is immers maar voor 28-30 dagen en niet voor altijd. 🙂
   Ik ben die maand niet uiteten geweest, maar er zijn wel vrienden komen eten of ik ging bij vriendinnetjes eten, dat ging allemaal prima. Er zijn zoveel dingen die je wel gewoon mag eten. En soms maakte ik voor hun iets extra’s. En het wijntje, tja.. Dat ruilde ik in voor een glas sparood met citroen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *