Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

De veggiebox!

Hier wordt ik blij van! Zoals jullie weten hou ik van goede producten, die met liefde zijn geteelt en gemaakt. Iets meer dan een week geleden kreeg ik een heel leuk bericht binnen met het volgende nieuwtje: De streekbox lanceert een vegetarische variant; de veggiebox!  Vanaf vandaag kun je dus, naast bestaande streekboxen, ook voor een veggie kiezen!

In mijn omgeving zijn er steeds meer mensen bewust bezig met gezond eten. Veel vriendinnen van mij zijn al vegetarisch en anderen kopen bijvoorbeeld alleen biologisch vlees/zuivel en kiezen voor verse producten. De streekbox speelt hier goed op in en levert wekelijks een box met verse ingrediënten. De streekbox staat bekend om zijn smaakvolle producten, die lokaal geteeld worden en met een eerlijke prijs voor de boeren. Daarbij wordt er ook gestreefd naar een eerlijke prijs voor de consument. De Veggiebox zal tweewekelijks bezorgd worden en kost 27,50 euro (excl 5 euro verzendkosten). Aangezien het gaat om een vegetarische versie zal de veggiebox geen vlees of vis bevatten. Ondanks dat streeft de streekbox ernaar dat alle ingrediënten zo diervriendelijk mogelijk zijn. De eitjes komen van kippetjes die de ruimte hebben om rond te lopen en kunnen genieten van het zonnetje (of de regen). De kaas wordt gemaakt met vegetarisch stremsel en ga zo maar door.

De veggiebox zal bestaan uit een wisselend aanbod van seizoensgroenten en -fruit. Om er een echte veggiebox van te maken, zal deze worden aangevuld met bijvoorbeeld pasta (van spelt), vleesvervangers (van lupine), zeewierproducten, zuivel, eitjes en biologisch brood. Van elk product is de herkomst bekend, zo weet jij precies waar jou ingrediënten vandaan komen. Ik sta in ieder geval te trappelen om mijn veggiebox uit te proberen.. Wil jij de veggiebox ook uitproberen of ben je nieuwsgierig naar de inhoud, neem dan hier een kijkje!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.