Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

De Veggiebox deel 2!

De Veggiebox is er, yay! Hij is vrijdag bezorgd en dit zat erin: Bitterballen (van de Vegetarische Slager, natuurlijk!), Hoarlese Mosterd, oude boerenkaas, Wilde spinazie, 4 portobella paddenstoelen, yoghurt, een Pain Tradition van Le Perron (yay!), Peren, Boter, Adzuki kiemen (gezond!), eieren, speltkorrels (wat ga ik hier mee maken?), paprika, winterpeen en gele uien (een kilo!).

Online vind je, naast een lijst met de producten en leveranciers, een drietal recepten van Janneke Vreugenhil. Deze week bestaat dit uit een krachtige uiensoep met kaastoast, speltsalade met spinazie, eieren en adzuki kiemen en een yoghurt-perenswirl (die echt geweldig klinkt en dus moet uitproberen!) Daarbij staat de favoriet van de redactie online, met deze week een recept voor gevulde portobello’s! Altijd een favoriet geweest in huize beginspiration, al maak ik ze de laatste tijd vaak op deze manier.

De veggiebox werd stipt om 17 uur bezorgd en ik ging er gelijk aan de slag! Ik maakte een boerenomelet met gekarameliseerde ui, wilde spinazie, portobella en geitenkaas. Ik serveerde het met een restje groene salade. Het was heerlijk, om te eten en om geen boodschappen te hoeven doen. 😉

De Pain tradition belegde ik met kaas en kiemen. Daarnaast maakte ik gisteren, van hetzelfde brood, een vega croque madam(met een fijne dot mosterd) en de allerlaatste restjes gingen de oven in voor zelfgemaakte croutons. Altijd fijn om in huis te hebben! De perenswirl gaat er dit weekend aan geloven! Later deze week volgen zeker de bitterballen, maar eerst moet ik in het bezit komen van een friteuse. Verder staan er een aantal fijne klassiekers op het menu: een veggie-portobella burger, paprikasoep, wortelbeignets met haloumi, een groen sapje (spinazie) en een perentaartje. Aangezien de Veggiebox goed gevuld was, heb ik dus nog niet alle ingrediënten gebruikt. Het valt mij op dat ik met deze veggiebox makkelijk voor 2 personen een week kan koken. Soms zou je nog wat extra’s kunnen halen in de winkel, maar eigenlijk is dat niet nodig. Het is handig om de basis dingen (olijfolie, zout/peper, kruiden, bouilonblokjes, bloem, boter etc) in huis te hebben, maar tot nu ben ik nog niet naar de winkel geweest. Ik kan niet anders zeggen: I love it!

Het enige probleem waar ik tegenaan loop: ik heb nog nooit (ja, je leest het goed) iets gemaakt met speltkorrels. Wat is een lekker recept? Dit wordt mijn vuurdoop en tevens mijn researchprojectje van de rest van deze week! Mocht iemand tips of/en lekkere recepten hebben, laat het me weten via Twitter, Facebook of laat hieronder een berichtje achter. Ik ben benieuwd!

2 Discussions on
“De Veggiebox deel 2!”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.