Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

De uitdaging: juice detox dag 3!

Dag 3 is bijna voorbij en het is me met alles meer dan meegevallen. Voordat ik begon met deze sapdetox had ik met enkele anderen gesproken over hun ervaringen, welke tips en trics zij hadden en natuurlijk de vraag: vond je het moeilijk om vol te houden? Want ik moet eerlijk zijn, 3 dagen alleen maar sapjes drinken (en vooral niks eten) klonk in eerste instantie niet heel aantrekkelijk. Ik houd van vers geperste slowjuice sapjes en drink er graag een bij het ontbijt, maar alleen maar sapjes? Dat klonk nog al heftig!

Eenmaal begonnen met mijn detox (waarbij je gewoon mag eten), besloot ik een paar dagen een sapdetox in te plannen. Afgelopen vrijdag begon ik en ik vond het grappig om te  zien hoe je je elke dag toch anders voelt. Na de eerste dag zei ik tegen vriendje: dit doe ik dus nooit meer! Ik voelde me futloos, had trek en ik kon alleen maar aan eten denken. Niet te doen! Waarop hij doodleuk antwoordde: ‘Gewoon niet op letten. Het lijkt me juist super lekker om de hele dag sapjes te drinken!’ Terwijl hij zijn muffin aan het opeten was met een lekkere cappuccino erbij. Right!

Op dag 2 begon ik toch echt meer energie te krijgen, daarbij was de trek naar eten zo goed als verdwenen. Tussen de sapjes door at ik wel wat kersen, wortel en wat stukjes komkommer, maar ik stond niet meer op het punt om een chocoladereep te verslinden. Een fijne bijkomstigheid.

Vandaag, dag 3, heb ik toch besloten om niet meer door te gaan met de sap-detox. Ik had het gevoel dat ik best wat kilo’s was afgevallen en toen ik op de weegschaal ging staan was dit ook het geval. Ik snap dat voor velen dit een positieve bijkomstigheid is, maar in mijn geval helaas niet. Afvallen is voor mij niet het doel is geweest en dus heb ik besloten om vandaag, met een aantal sappen erbij, mijn eetpatroon weer op te gaan bouwen. Zodat ik vanaf morgen weer wat meer van mijn reguliere detox kan gaan oppakken en op deze wijze verder kan gaan.

De conclusie: Ik ben super blij dat ik deze sap-detox heb uitgeprobeerd, want het was iets wat ik altijd al wilde doen. Ik ben ervan overtuigt dat het een mooie manier is om je lichaam even te resetten en vervolgens je eetpatroon op te bouwen met gezonde, pure en voedzame producten. Daarbij merk ik dat mijn haar en huid echt sterker en gezonder is geworden. Of ik een sap-detox in de toekomst nogmaals ga doen? Ik vraag ik mij af, aangezien mijn lichaam blijkbaar niet helemaal gemaakt is voor een sap-detox. Al zie ik mijzelf best een dagje sappen drinken, met daarbij wat lichte maaltijden en snacks.. Binnenkort koop ik in ieder geval een DetoxBox voor vriendje en dan mag hij de uitdaging aangaan! 😉

2 Discussions on
“De uitdaging: juice detox dag 3!”
  • Ik ben wel benieuwd of vriendje die sappen wel zo leuk vind als jij een muffin en koffie aan het nuttigen ben hihi!
    Balen dat je er zo vanaf bent gevallen, voor mensen die wat kilo’s eraf willen zal dit een vliegende start zijn. Wel fijn dat je wel meer energie krijgt, hoop dat je nu je gereset bent je gezonde levensstijl vast kan houden, dan voel je je lichamelijk al snel beter dan er suiker suikerverslinderaar 🙂
    Wel erg leuk om je ervaringen te lezen meid!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.