Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

De uitdaging: Juice detox dag 1!

Na lang wikken en wegen ben ik vandaag begonnen met mijn eerste detox die helemaal uit sapjes bestaat.. Een spannend moment, want: hoe reageert je lichaam erop? Houd ik dit vol? Of ga je het gehele weekend gebukt onder detox verschijnselen (hoofdpijn, moe, misselijk, trek)? Tijd om de uitdaging aan te gaan..

Van de DetoxBox mocht ik hun Deep Reset Detox (3 dagen sappen!) uitproberen. Zij zorgen voor de sapjes en alle informatie die je nodig hebt, zodat ik op deze manier mijn lichaam een gezonde boost geven (zonder er zelf te veel over na hoeven te denken). Alle sapjes zijn namelijk zo op elkaar afgestemd, dat je spijsvertering krijgt rust en je daarbij  een gezonde boost aan verschillende vitamines en mineralen binnen krijgt. Een groot voordeel van de DetoxBox is dat alles zo bij je wordt afgeleverd, en voor diegenen die zelf graag sapjes maken met zullen het vast herkennen: het is best een klus om een goede hoeveelheid sap te maken. Laat staan 5 flesjes van 500ml en dat voor 3 dagen! Niet heel ontspannend.. En dat is juist wat je binnen zo’n detox probeert te doen!

Detoxen kan op verschillende manieren en dit is voor iedereen anders. Voor mij is een detox vooral een goed idee wanneer ik mijn patroon van teveel en/of ongezond eten even wil doorbreken. Hoevaak dit is? Dat geeft mijn lichaam wel aan.. Voor mij is een juice detox iets nieuws, dus wat het effect zal zijn, dat durf ik nu nog niet te zeggen. Waar ik wel van overtuigt bent, is dat het afbouwen van ‘regulier’ eten naar drie dagen sappen heel belangrijk is. Je moet immers goed voor je lichaam zorgen! Een detox op basis van sappen doe je niet zomaar en daar gaat wel enige planning aan vooruit.. Je begint al enkele dagen van te voren met het laten staan van vlees, melkproducten en bewerkte voeding. Daarna ga je nog een stapje terug, en laat je vis en koolhydraten staan. De laatste dag voordat je begint met sappen is het belangrijk om puur te eten, dus denk aan: veel groenten, fruit, noten en zaden.

Dag 1 is nu bijna voorbij. Het resultaat? Geen hoofdpijn, maar vooral een futloos gevoel en ik had de hele dag trek. Iets wat ik niet had verwacht, aangezien je gedurende dag zoveel drinkt. Ik merk vooral: wees niet te streng voor jezelf en, hoe zweverig dit misschien ook klinkt, luister naar je lichaam. Zin in een wortel, eet een wortel en doe daar niet te moeilijk over. De wedstrijd Nederland-Spanje sla ik vanavond even over en duik vroeg mijn bedje in. Want stiekem is dat alles waar ik aan kan denken. Nieuwsgierig hoe zo’n juice-detox dag eruit ziet? Lees dan mijn blog van morgen!

4 Discussions on
“De uitdaging: Juice detox dag 1!”
  • Ik ben wel blij te lezen dat je voor je aan de kuur begint wel afbouwt. Daar had ik geen idee van en vond de overgang dan ook erg abrupt, dit is zeker beter voor je lichaam. Ben wel erg benieuwd hoe je lichaam erop gaat reageren! Helaas raad mijn arts het af om te doen, anders had ik zo’n kuur ook graag geprobeerd 🙂

  • Oh wat leuk om te lezen dat je ook een juice cleanse aan het doen bent! Ik heb er nu 2 gedaan en bij beide had ik wel meer dan 5 juices per dag trouwens. Ik heb twee verschillende gedaan en bij de eerste had ik er 6 per dag en de tweede zelfs 8! (waarvan 2 speciale flesjes water, eentje met aloe vera en de ander met Chlorophyll)
    Ik lees mee, ben benieuwd hoe jij het ervaart! 🙂 Ik zit er nu aan te denken om Whole 30 te gaan in plaats van nog een juice cleanse. Ik merkte wel dat mijn lichaam nu meer aan juice is gewend (ik drink er 4 per week als vervanging voor lunch of ontbijt) dus de tweede keer ging veeeeel soepeler dan de eerste.

  • Lekker bezig lady!
    Wil wel even opmerken dat ik dus zelf mijn sapjes heb gemaakt tijdens mijn drie dagen detox; ja, tis veel werk, maar normaal zou je ook koken en de tijd die ik elke avond besteedde aan het maken van de nieuwe sapjes voor de dag erna, waren fijn om het honger gevoel even te vergeten! Bovendien was manlief wel gewoon aan t eten dus was zijn koken, terwijl ik aan het blenderen was, minder afleidend. Daarnaast voelde ik me ook super top, omdat ik mijn eigen sapjes had gemaakt!
    Volgende keer zelf blenderen? You can do it!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.