Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

De snelle vegetariër

Gezond eten en vegetarisch koken is hip! Het lijkt alsof iedereen de laatste tijd op zoek is naar de gezondste recepten, die ook steeds vaker vegetarisch zijn. Daarbij staat het gerecht het liefste zo snel mogelijk op tafel, zonder gekke ingrediënten waarvoor we de hele stad door moeten crossen. Het kookboek van De Snelle Vegetariër van Jacinta Bokma past precies in dit plaatje.

Een jaar geleden schreef ik over haar andere boek, Puur Plantaardig, die zij samen met Antoinette Hertsenberg schreef. Sinds dien is Jacinta druk bezig met haar receptenplatform de vegetariër en met haar eerste eigen kookboek. Daarin staan ruim 120 gezonde, makkelijke en snelle recepten, waardoor je niet lang in de keuken hoeft te staan om een heerlijke en gezonde maaltijd te bereiden. Mijn favorieten: de citroen-ricotta taart, kruidige bulgur met haloumi en salasa verde, 3-minute brownies en een recept voor vegetarische sushi. Vooral dat laatste is mijn grootste favoriet uit het boek en staat nu vaak op het menu in huize beginspiration. Vooral na vriendje P terug is uit Shanghai is hij opeens de grootste sushi fan! Daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee.

Nu denk je misschien als vleeseter: is dit kookboek wel iets voor mij? Ik denk van wel. De recepten zijn zo volledig, soms zelfs met complete menu tips, dat je vlees of vis niet mist. Daarbij staan er vele leuke basics in het kookboek, denk aan recepten voor granola, hummus, curry’s, pasta’s en voor de verstokte vlees eters zelfs recepten met “vlees” van de Vegetarische Slager.

Een leuk extraatje, wat in het kookboek is verwerkt, zijn de QR-codes. Even scannen en je krijgt een filmpje met daarin een tip en uitleg van Jacinta. Elk filmpje bevat een variatietip, meer informatie of een extra receptje.

De snelle vegetariër is een fijn kookboek wanneer je vaker vegetarisch wilt koken, met heerlijke recepten voor het diner maar ook taart, snacks, heerlijke ontbijtjes en bijgerechten.

Karakter Uitgevers BV
ISBN: 9789045200507
Prijs: € 19,95
Bestellen!

4 Discussions on
“De snelle vegetariër”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.