Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

De simpelste bloemkoolsoep

In eerste instantie wilde ik iets anders uitproberen, namelijk: een bloemkoolsoep met saffraan. Ik hou van de combinatie bloemkool en saffraan, du vandaag dacht ik: zou het samen gaan in een soep? Iets wat ik nodig moest uitproberen! Normaal gesproken maak ik er namelijk een goddelijke risotto van. Je maakt een risotto Milanese, die op smaak is gebracht met saffraan, en op het laatst roer je de kleine beetgare bloemkoolroosjes erdoor. Zet het vuur uit, leg wat klontjes boter op de risotto en VEEL Parmezaanse kaas. Laat staan, in plaats van te gaan roeren, tot de boter gesmolten is. Roer er een keer goed door en serveer! Heerlijk..

Hoe dan ook, ik kon mijn saffraan vandaag niet vinden. Het uitprobeersel “mislukte” en werd daardoor een gewone simpele bloemkoolsoep. Dat neemt niet weg dat het een heerlijk soepje was, gezond en verwarmend! De bleekselderij is optioneel, maar mocht je het in huis hebben dan geeft net een extraatje aan de soep.

Nodig:
Milde (plantaardige) olie
1 kleine ui, fijn gesneden
1 teentje knoflook, in stukjes
½ stengel bleekselderij, fijn gesneden (optioneel)
ongeveer 250-300 gram bloemkool
1 bouillonblokje met 500 ml water (plus klein scheutje extra)
vers gemalen peper

Snij de bleekselderij en ui fijn. Fruit aan in wat olie op matig tot laag vuur voor ongeveer 5 minuten. Doe daarna de fijngesneden knoflook erbij en bak deze rustige mee. Blus het geheel af met 500 ml water,waarna je de bloemkoolroosjes en bouillonblokje toevoegt. Breng aan de kook.

Bloemkool is nu in oktober seizoen en vaak er vers, dus met kleine roosjes zal het enkele minuten duren tot de ze gaar zijn.  Wanneer de bloemkool gaar is, kun je de soep pureren met een staafmixer, blender of keukenmachine. Het is een vrij romige volle soep, maar soms iets te dik. Doe er dan nog een scheutje water bij.

Breng op smaak met wat vers gemalen peper en serveer.

2 Discussions on
“De simpelste bloemkoolsoep”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.