Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

De perfecte man in de keuken van Bill Granger

Een dag doorbrengen met de perfecte man in de keuken, dat is natuurlijk de droom van velen en nu dichterbij dan je denkt. Samen met niemand minder dan Bill Granger , de man van de simpele, snelle en vooral heerlijke gerechten, die hij klaarmaakt in zijn restaurants in onder andere Japan, Sidney en Londen. Daarnaast is hij bekend geworden door zijn succesvolle serie en kookboeken. In zijn laatste kookboek heeft hij een verzameling gemaakt van zijn beste gerechten, die vaak simpel zijn om te maken. Want zoals hij zelf al aangeeft: soms heb je nauwelijks tijd om naar de supermarkt te gaan, maar dat betekend niet dat het eten saai moet worden.

En dus wordt het voor mij tijd om een dag door te brengen met deze perfecte man in de keuken. Het boek is leuk opgebouwd in ochtend, lunch, thee, diner en dessert. Voor elk dagdeel kun je deze perfecte man uit de boekenkast halen. Ik begin de dag met een klassieker, een croque madam van zuurdesembrood gevuld met smeltende gruyère kaas. Een van mijn favorieten uit Frankrijk! Voor de lunch ga ik richting een ander werelddeel en maak ik een Vietnamese salade met kip uit de oven. De salade is gevuld met knapperige groentes en een licht Aziatische dressing om het af te maken. Aangezien ik na deze salade stiekem nog zin heb in iets zoets, neem ik een stukje abrikozen koek die ik had gemaakt. Ik moet weer aan het werk, al had ik liever de hele dag met Bill in de keuken blijven hangen. Zijn boek staat vol heerlijke recepten, die je eigenlijk allemaal graag zou willen maken. In de avond maak ik een simpele ui-feta taart met een nog simpelere salade. Deze dag  sluit ik af met een heerlijke crème Catalana. Een ding weet ik zeker: deze perfecte man gaat zeker terug komen in de keuken.

 Het boek wordt uitgegeven door Terra Lannoo

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.