De leukste (last minute) kerstcadeau’s voor foodies – 2020 editie

Foodie kerstcadeau's

Welke foodie kerstcadeau’s koop jij voor je vrienden en familie? Mijn favorieten heb ik voor je op een rij gezet. Van een prachtige pan tot mijn favo Gin. Voor elk budget en elke foodie. Je kunt natuurlijk ook een pracht van een kookboek kopen, of zelf iets maken, maar als je dan toch een cadeautje zoekt. Dit zijn de leukste foodie kerstcadeau’s van 2020 om op de valreep te kopen.

Le Creuset gietijzeren braadpan – divers

Als echte foodie heb je natuurlijk een Le Creuset in huis. Een prijzig cadeautje, maar eentje die een levenslang mee gaat. Mijn Creuset heb ik al 10 jaar (!) en is zo goed als nieuw. Een van de beste aankopen ooit.

Wijn box van Baltazar – € 36,50

Via een vriendinnetje kreeg ik de wijnbox van Baltazar als tip. Een leuke manier om nieuwe en unieke wijnen te proberen. Je krijgt een proefbox, waarbij je niet weet wat je krijgt. Een extra leuke verrassing!

Een mooie fles sterke drank divers

Een mooie fles sterke drank is altijd een leuk cadeau, waar je nog een heel jaar lang (met een beetje geluk) van kunt genieten. Zelf ben ik dol op een goede fles Gin of Whiskey, maar je kunt natuurlijk alle kanten op. Dol op cocktails? Hier vind je een paar van mijn favoriete recepten.

BK Q-Linair Master pannen – € 68,95

BK maakte eerder dit jaar een prachtige pannenset met een heel handig afgiet-systeem. Zo briljant, dat ik me afvraag waarom niemand dit eerder heeft bedacht. De pannen hebben een deksel die met een kleine draai kunt vastzetten en dus heel gemakkelijk (en veilig!) kunt afgieten. Echt zo handig! Zelfs je kleinste quinoa korrels blijven in de pan zitten.

Tony’s Chocolonely Kerstreep – € 3,99

Klein maar fijn. Tony’s heeft weer een nieuwe reep: Melk Gemberkoekjes. Hang m in de boom, geef als cadeau of eet m zelf op. De chocoladereep heeft namelijk een kerstboom in het midden van de reep, die je zo in je boom kunt hangen. Ps. ze hebben nog twee andere smaken.

Microplane rasp – diverse prijzen

Eenmaal een goede microplane in huis, en je wilt nooit meer iets anders. Ik kreeg die van mij ooit een keer voor Valentijnsdag (ja, echt) van mijn ex. Beste. Cadeau. Ooit.

Theedoeken met croissants – € 3,00

Voor in mijn nieuw huis kocht ik theedoeken bij de Hema, met croissants en hondjes erop. Briljant. Ook leuk om je cadeau in in te pakken in plaats van pakpapier. Gouden strik erom en klaar ben je.

Raamschildering – gratis

Dit ‘cadeau’ is leuk om te doen met je kids bijvoorbeeld. Een vrolijke raamtekening bij je buren, je oma of gewoon je eigen raam. Drie bekende Nederlandse illustratoren hebben iets moois ontworpen en deze kun je  hier gratis downloaden om na te tekenen op hun eigen ramen. Printen, plakken, overtrekken en klaar. Veel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *