Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

De groenten en fruit verrassingstas (dag 12)

Vrijdag was het eindelijk zover! Na college stapte ik op de fiets, op weg naar de Ekoplaza bij mij om de hoek. Ik ging daar namelijk de Vitatas ophalen! Wat is dat? Nou, eigenlijk een tas vol groenten, en eventueel fruit, voor een schappelijke prijs. Allemaal biologisch en daarnaast letten ze op het seizoen, waardoor je veel lokale producten mee krijgt in je tas. Vanaf 7,50 euro per week kun je al een tas ophalen bij de lokale biologische winkel. Wat er in de tas zit staat vast, dus je moet het doen met wat je krijgt. Naast een leuke verrassing elke week, betekend het veel variatie op je bord. In de tas staat ook een receptenkaart, met dus een recept voor elk product in de tas. Mocht je even geen inspiratie hebben, dan kun je daar altijd op terug vallen. Hij zit trouwens verstopt onder het kartonnetje van de tas; ik moest zelf even zoeken namelijk.

Ik kreeg de combi tas (dus met groenten en fruit) voor 1 persoon mee naar huis. Vol met lekkers! Voor deze week was de tas gevuld met: Appels (jonagold), broccoli, sinaasappels, raapstelen (Iets wat ik normaal nooit zou kopen), pastinaak en een krop sla. Daar ga ik de komende dagen dus mee aan de slag! Op zich zijn het ingrediënten die ik normaal gauw zou kopen, alleen de raapstelen niet echt. Daar moet ik echt even iets leuks mee bedenken. Mocht iemand nog een leuke tip of overheerlijk recept hebben, laat het me weten!

Wil je zelf ook een tas hebben? Kijk hier even welk verkooppunt voor jou het dichtstbij zit. In de winkel zelf kun je meer informatie opvragen over bijvoorbeeld ophaaldagen, prijzen etc.

Een ding kan ik concluderen: Vanavond ga ik gelijk aan de slag met iets uit de tas. En de komende dagen hebben we in ieder geval genoeg eten in huis! Fijn weekend allemaal.

16 Discussions on
“De groenten en fruit verrassingstas (dag 12)”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.