De beste biologische boerenmarkten van Amsterdam

In het weekend ga ik graag naar een van de vele biologische boerenmarkten in Amsterdam, om daar de lekkerste verse producten te halen. Vooral wanneer ik het niet te druk heb, kan ik er uren rondlopen en alle kraampjes bekijken. Om later die avond uitgebreid te gaan koken, want op de meeste boerenmarkten vind je vaak nieuwe producten en ingrediënten die je niet gauw in de supermarkt vindt. Al zijn deze gezellige boerenmarkten natuurlijk ook gewoon heel handig om je koelkast vol te stoppen met lekkers, zodat je genoeg in huis hebt voor de komende week. Vandaag deel ik de beste biologische boerenmarkten van Amsterdam met jullie. Ik ben benieuwd naar jullie favoriet.

Noordermarkt
Laten we beginnen met de bekendste, en een van de oudste, boerenmarkten van Amsterdam. Elke zaterdag ochtend wordt de gezellige Noordermarkt omgetoverd tot een walhalla aan lekker eten. Mocht je tijd over hebben? Loop een rondje door de Haarlemmerstraat en ga koffie drinken en appeltaart eten bij Café Winkel!
Wanneer: Elke zaterdag, van 9.00-16.00 uur.
Waar: Noordermarkt, Jordaan, Amsterdam
Website: boerenmarktamsterdam.nl

 

Pure markt
Een van mijn favoriete markten en vooral heel gezellig om naartoe te gaan met vrienden om alle hapjes te proberen. Een glaasje ‘champagne’ erbij en mijn zondag is compleet! Er is genoeg lekkers om gelijk op te eten, maar ook veel om mee naar huis te nemen: denk hartige pies, verse groenten en de lekkerste olijven.
Wanneer & waar: Op zondag, maar de tijden en locaties verschillen per week. Bekijk de website voor meer informatie.
Website: puremarkt.nl

 

Zuidermrkt
Een leuke biologische locale markt in Amsterdam Zuid. Elke zaterdag staan er allemaal kraampjes die naast groenten en fruit, de lekkerste producten verkopen van de locale boeren en producenten.
Wanneer: Elke zaterdag, van 9.00-16.00 uur.
Waar: Jacob Obrechtstraat, Amsterdam Zuid
Website: zuidermrkt.nl

 

Pekmarkt
Een kleine boerenmarkt die elke vrijdag te vinden is in de Van der Pekstraat. Denk aan: vers gebakken taart, zelf gemaakte worsten en honing van de imker uit de buurt. Niet alles is bioloisch, maar wel duurzaam. 
Wanneer: 
Elke vrijdag, vanaf 9 uur. 
Waar: 
Van der Pekstraat, Amsterdam Noord
Website: 
pekmarkt.nl

 

Boerenmarkt Noord
Dit is de grootste markt voor al je bio boodschappen in Amsterdam Noord, perfect voor al je dagelijkse groenten, fruit, kaas en meer van de boeren rondom Amsterdam. Wanneer: Elke zaterdag, van 9.30-17.00 uur.
Waar: Buikslotermeerplein, Amsterdam Noord
Website: boerenmarktnoord.nl

 

Nieuwmarkt
Ook deze biologische markt is heel bekend; in het centrum van Amsterdam en dicht bij Amsterdam centraal vind je elke zaterdag de biologische boerenmarkt op de Nieuwmarkt. Biologische producten vanuit heel Nederland, en perfect voor je dagelijkse boodschappen.
Wanneer: Elke zaterdag, van 9.00-17.00 uur.
Waar: Nieuwmarkt, Amsterdam Centrum

Wat vind jij de beste biologische boerenmarkten van Amsterdam? Laat hieronder een berichtje achter met jouw gouden tip.

Bron foto: pinterest.

2 reacties

  1. Wat een leuk overzicht, een aantal van deze markten kende ik nog helemaal niet. De Noordermarkt is natuurlijk wel het bekendst, maar ook zo vervelend gelegen omdat je er lastig met eigen vervoer komt. Dan is de markt bij het Buikslotermeerplein bijvoorbeeld een makkelijkere optie.

  2. Er is ook een hele kleine biologische markt in Oost, iedere woensdag van. 11-18. Op een parkeerplaatsje vlakbij Brazilië. Weet niet hoe die straat heet. Er is van alles 1 stand, meer heb je niet nodig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *