De 30 dagen sport challenge!

Zoals jullie op Facebook hebben kunnen lezen, begin ik deze maand aan een nieuwe challenge. Deze keer geen detox, of klein budget, maar een uitdaging die draait om sporten! Zo spannend…

Want, een kleine confession: ik ben echt geen fan van sporten! Mensen verbazen zich altijd een beetje wanneer ik vertel dat ik eigenlijk totaal niet sportief ben. Heel eerlijk: het liefste sport ik niet. Hoe vaak ik het ook probeer, het volhouden blijft zo lastig. De eerste paar keer sporten gaat het goed, maar daarna lijkt de motivatie en zin ver te zoeken. Er kunnen bij mij echt weken voorbij gaan zonder te sporten, zonder dat ik het zelf door heb, laat staan een echte motivatie om te gaan starten.

Dat is tot vandaag…

Ik begin namelijk met een nieuwe challenge:
Een maand lang sporten! Van hardlopen tot ballet, yoga, zwemmen, naar de sportschool, crossfit en alle andere nieuwe sporten die op mijn pad komen; het mag allemaal.. Ik ga 5 dagen in de week sporten, maar niet elke dag hardcore. Alleen het fietsen door Amsterdam telt niet meer mee… Daarbij heb ik 2 rustdagen per week, die ik kan inzetten wanneer de spierpijn echt te veel is geworden. 😉

Waarom? Omdat iedereen om mij heen zo laaiend enthousiast is over sporten. Vriendinnetjes die eigenlijk nooit iets deden, gaan nu braaf 3-4 per week sporten. Mijn vriendje rent gemakkelijk 6,5 kilometer binnen 25 minuten… En eerlijk is eerlijk, dat wil ik ook! Ik hoef niet af te vallen, maar ik wil heel graag proberen om het sporten leuk te gaan vinden en daarin een ritme te creëren..

Daarnaast blijf ik lekker en gezond eten.. Daar draait het immers om bij Beginspiration! Als bonus gaat health coach Stefanie Klaver jullie elke week een extra tip geven wanneer het gaat om sporten & bewust eten. Verder verschijnen er lekkere recepten die zich iets meer richten op mijn sportieve bui van de komende maand; al wordt er vooral lekker gegeten en ook mijn zondagse baksels blijven gewoon bestaan.

Hier vind je de eerste tip van Stefanie…

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=xEh500MRweA&width=690&height=430 [/embedyt]

Benieuwd wat er op dag 1 op de planning staat? Met een beetje geluk ga ik straks een rondje rennen in de zon! Eens kijken hoe ver ik kom en hoe lang ik erover doe. Aan het eind van de maand wil ik hetzelfde rondje rennen en kijken of ik qua conditie vooruit ben gekomen… Ik ben benieuwd! 😀

5 reacties

  1. Wat een leuke challenge! Dat had ik inderdaad niet verwacht dat sporten niet helemaal jouw ding is! Zelf ben ik er dol op. Wat voor mij altijd motiverend is, een uitdaging om naar toe te werken! Mocht je nog ooit iemand zoeken die je weg wijs wil maken in het mountainbiken of wielrennen 😉

    1. Bedankt Sanne! Super leuk om je reactie te lezen. Ik ga eens kijken hoe de eerste week bevalt.. Eens kijken of het gaat lukken! 😀

  2. Zet m op! Ik crossfit sinds januari 3x per week en t bevalt me verrassend goed voor een ex-sporthater 🙂 als je een crossfitbox in Utrecht zoekt, ik kan U1 aanraden!
    Ben benieuwd naar al je sportervaringen!

    1. Wauw, dat klinkt geweldig! Mijn vriend is ook helemaal fan van crossfit, dus dat ga ik zeker uitproberen binnenkort. Maandag verschijnt er een blog met de eerste sport-update.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *