Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Dag 28: Vrijdag

olijfolie en azijnNog 2 dagen, wanneer je vandaag niet meetelt! Vandaag heb ik een heerlijke azijn en goede olijfolie gekocht. Het was tijd om mezelf wat te verwennen zo op deze laatste dagen van de detox. Ik krijg het nu merkbaar zwaar, omdat ik weet dat het einde bijna in zicht is en ik steeds meer trek krijg in de “normale” dingen. De ronde rijst kan ik niet meer luchten (ondanks dat ik het weinig heb gegeten), aardappels met schil komen mijn neus uit en een groene salade kan ik niet meer zien. Ik lijk alleen trek te hebben in alles wat niet “mag”.

Ik heb besloten dat ik vanaf dit weekend rustig ga opbouwen met de “normale” dingen, af en toe iets niet-detoxproof eten om te kijken hoe mijn lichaam reageert. Wanneer ik alles in een keer ga eten, is het natuurlijk lastiger om te zien wat het met mijn lichaam doet. Tijd voor een kleine analyse dus! Daarnaast vroeg ik me af, zijn er mensen die mijn blog lezen en nu ook aan het detoxen zijn? Of zouden jullie na het lezen over mijn uitdaging, het detoxen ook voor een periode willen proberen? Of juist niet? Ik ben nieuwsgierig naar jullie reactie!

Voor de rest is het druk met de studie, dus ook vandaag duik ik weer in de boeken. Voordeel van het detoxen: ik merk dat ik mij een stuk beter kan concentreren. De dufheid in mijn hoofd en het niet kunnen nadenken, lijkt te zijn verdwenen. Zou het de suiker zijn geweest, waardoor alles zo stoffig was daarboven? Deze nieuwe frisheid bevalt me wel.

Gelukkig staan er voor vandaag wat fijne receptjes op de planning, namelijk:
Ontbijt: Een verslavend Frecious sapje. Ik weet niet hoe ik straks zonder moet.. Later yoghurt met chia, walnoten, pompoenpitten, bijpollen, bosbessen en granaatappelpitjes. Zo lekker is dit!
Lunch: Salade met gegrilde courgette, pecorino, hazelnoten en witte balsamico dressing.
Diner: Tijd voor het eerste gerecht uit de veggiebox! Deze word aan het eind van de middag bezorgd en dus wil ik er vanavond gelijk mee aan de slag! Op het menu: een boerenomelet gevuld met gekarameliseerde ui, wilde spinazie, portobella paddenstoel en plakjes geitenkaas. Voor erbij een simpele tomatensalade. Ik krijg er trek van!

Alvast een fijn weekend allemaal!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.