Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Dag 25: Dinsdag

Ik moet jullie wat bekennen.. Ik ben vandaag even van het detoxpad gedwaald! Oeps.. Ik ging met een vriendinnetje een kopje thee gaan drinken en daar lag het: een overheerlijke bonbon. Dus een ieniemienie hapje genomen.. Het was erg lekker, maar toch heb ik het bij het kleine hapje gelaten. Ter compensatie de rest van de dag maar extra gezond gedaan! 😉 De laatste loodjes zijn het zwaarst, zullen we maar zeggen!

Vandaag ben ik, aangezien het ZO mooi weer is, een rondje gaan hardlopen! Voor het sporten is het belangrijk om even goed te eten, vooral wanneer je aan het detoxen bent. Ongeveer een uurtje van te voren eet ik wat yoghurt met rozijnen, gemixte noten en wat honing. Eventueel een banaan erdoor of erbij en je hebt de energie om een rondje in het park te rennen. Door de detox merk ik dat ik het minder lang volhou dan normaal. Na een paar rondjes kun je mij nu van de vloer opvegen, terwijl ik in mijn pre-detox leven net zo’n fijn ritme te pakken had. Vandaag ging het voor het eerst weer beter! Misschien doordat ik nu aan het detoxen gewend bent, door het zonnetje of de heerlijke muziekjes die mij lieten doorrennen. Ik kan het iedereen aanraden om met dit mooie weer naar buiten te gaan. Vooral wanneer je aan het detoxen bent, is dit zo heerlijk en belangrijk. Vanavond ga ik nog naar yoga, meer ter ontspanning dan om echt veel te bewegen. Je pakt meestal een goede stretch mee (dat betekend minder spierpijn) en het is een mooie afsluiting van de dag.

detoxdag13-1

Voor vanavond dus een licht en bijna zomerse maaltijd. Ik ga aan de slag met walnotentarator, dit is eigenlijk een soort walnotenpesto. Het past goed bij gegrilde of gebakken groenten of even gauw op een plakje komkommer. Wanneer je niet aan het detoxen bent, is het heerlijk op een speltbroodje met bijvoorbeeld gegrilde aubergine en rucola. Je kunt het combineren met venkelbeignets of gegrild vlees. De mogelijkheden zijn eindeloos! Daarnaast is het erg simpel om te maken, vooral wanneer je in het bezit bent van een keukenmachine. Dit recept komt uit het kookboek Vegalicious van Alice Hart.
Mix in de keukenmachine 200 gram gepelde walnoten, met 1 teen knoflook (in stukjes gesneden) en een flinke mespunt zout. Laat de keukenmachine zijn werk doen en meng, wanneer de walnoten fijn gemalen zijn, met kleine hoeveelheden 2 eetl rode wijn azijn, 1 dl water en 0,6 dl olijfolie erdoor tot het een romige, maar niet helemaal gladde saus wordt. Genieten!

Detox dag numero 25:
Ontbijt: Yoghurt met gemixte noten, rozijnen, cranberries en chia.
Snack: Verse muntthee en dus een stukje chocolade (oeps).
Lunch: Gemixte salade met ronde rijst, tomaatjes en witte bonen
Diner: Gegrilde groenten met de walnotentarator, aardappeltjes in schil met bosui, platte peterselie & goede olijfolie,  simpele tomatensalade.

4 Discussions on
“Dag 25: Dinsdag”
  • mmmm die walnotenpesto ga ik zeker eens proberen bij gegrilde groenten.
    Onlangs had ik een soort broccolipesto gemaakt voor bij mn geroosterde groenten. Ideaal alternatief ook voor een gezond sausje 🙂

    • Wat leuk! Ik ga er zo ook mee aan de slag. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
      Dat klinkt inderdaad goed! Lijkt mij ook lekker als simpele saus voor door de pasta, met lekker wat parmezaan. Dank voor de tip!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.