Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Dag 2: zondag

Waarom wilde ik ook alweer gaan detoxen? Het is dag 2 en vriendje zit brak naast mij op de bank, met een speltbroodje met kaas en de vooruitzichten op een pak koekjes. Dat wil ik ook! Helaas pindakaas, dat gaat de komende 28 dagen  mooi niet gebeuren..

Tijdens een rondje boodschappen doen in de biowinkel, lukt het om van de koekjes af te blijven en ik bleef braaf in “mijn” gedeelte van de supermarkt (de groenten afdeling dus!). Toen ik een stuk boterkoek zag liggen, had ik het even moeilijk. Waarom weet ik niet, want ik vind boterkoek eigenlijk helemaal niet lekker.  Misschien is het idee dat je het niet mag, juist wat het zo aantrekkelijk maakt. Wat bij mij in ieder geval helpt, is de volgende zin: “Je mag het nog steeds alles, maar je kiest er nu voor om het voor een korte periode niet meer te eten”. Het klinkt misschien wat zweverig, maar op een of andere manier geeft het de motivatie om het te laten liggen en je te focussen op de dingen die wel mogen.  Zo gaf ik een klein fortuin uit aan biologische ongezoete cranberries, aangezien ik zoveel trek had en een goede fles olijfolie voor over de vele salades die ik de komende maand ga eten. Detoxen is zo slecht nog niet!

Groenten en fruit sappen

Een overzichtje van vandaag:
Een laat ontbijtje: Een groen sapje van boerenkool (Ja, echt), peer, komkommer, limoen en bleekselderij. Daarnaast had ik zin in iets lekkers en dus maakte ik mijn rauwe cacao milkshake, zoo jummy!
Lunch: De baby spinazie moest op. Het werd een spinazie salade met bosbessen, geitenkaas, walnoten, avocado, kiemen met een balsamico dressing.
Snack: Rijstwafels met baba ganoush en kiemen.
Diner: Vis uit de oven, gegrilde tomaatjes en een handje gemixte groenten. Aardappeltjes in schil met groene kruiden en knoflook. Salade.

Gedronken: Weer veel water, wat groentesap en veel detox thee (een combinatie van onder andere anijs, venkel en kardemom). Dat laatste heeft mijn lieve vriendje voor me gekocht. Erg lekker en verwarmend zo met dit koude weer!

Tot morgen!

7 Discussions on
“Dag 2: zondag”
 • Hoi Ianna, wat vind ik het altijd weer fijn om van jou een mailtje binnen te krijgen, ik wacht meestal op een moment dat ik er lekker voor kan gaan zitten (lukt niet zo 1,2,3 met 2 lieve kinderen om me heen) kopje thee erbij en dan genieten! Vooral het onderwerp detoxen vind ik echt super interressant. De eerste dagen zijn inderdaad vaak het moeilijkst maar ik weet zeker dat jij je ook hier weer doorheen slaat! Zelf ga ik de maand maart producten als koemelk, suiker, verkeerde vetten en veel gluten laten staan. Dit bouw ik dan steeds meer af tot het einde van de maand. Vanaf april ga ik dan 2 weken (pff ja echt!) sappen.. Dit doe ik zo’n 2 x per jaar en ik voel me er super goed bij! Dit keer ga ik zelfs een weekje (met niemand anders dan mezelf) in een huisje ergens op de Veluwe.. Zoveel zin in! En ben ook benieuwd wat dat met me gaat doen.
  Ik wil jou in ieder geval heel veel succes wensen deze maand en je laten weten dat ik met veel plezier je verhalen lees 🙂
  Liefs Anke

  • Dank je Anke! Wat tof om te horen dat je beginspiration met zoveel plezier leest.
   Wauw, dat is heftig, alleen sappen. Ik zou het je niet na kunnen doen hoor.. Heel veel succes !!

  • Thanks voor de complimenten! Tot nu toe gaat het gelukkig goed, weinig detox klachten. 🙂
   Wat een leuke receptjes op de site! Ga er straks even goed naar kijken. Dank voor de tip!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.