Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Dag 19: woensdag

Een eitje hoort erbij (sinds kort, zoals hier te lezen is). Gisteren at ik dus mijn allereerste eitje sinds mijn Dertig Dagen Detox. Het smaakte wat gek, moet ik eerlijk zeggen, aangezien ik het al zo lang niet had gegeten. Misschien miste ik het spelt- of volkorenbroodje wat ik er normaal onder schuif of misschien is mijn smaak veranderd tijdens de detox. Wie weet. Hoe dan ook, het is belangrijk om goede en verse eitjes te kopen. Het is het allerbest wanneer je zelf kippetjes in de tuin hebt lopen of wanneer je iemand kent met kippen. Anders: koop altijd biologisch en let dus op het begincijfer 0.

Ik begin daarnaast steeds meer uit te kijken naar de dag dat ik weer “normaal” mag gaan eten. Vandaag liep ik door de bio winkel en maakte in mijn hoofd alvast een lijstje met alle dingen die ik straks (over 11 dagen, yay!) weer mag eten. Jazeker, over 11 dagen zit deze detox erop! Ik ben al ruim over de helft, ik probeer vanaf nu wat meer te ontspannen en te bewegen wanneer het mooi weer is. Dat zijn immers ook belangrijke aspecten binnen de detox.

Voor de rest voel ik me best prima. De afgelopen dagen even een dipje, maar die lijkt te zijn verdwenen. Gisteren weer een yoga lesjes gedaan, dat was erg fijn. Even alle onderliggende spanningen eruit gestretcht, heerlijk!  Daarnaast heb ik besloten om maar gelijk een weekplanning te maken, aangezien ik deze week vrij inspiratieloos ben. Tijdens mijn 31 dagen zonder geld, maakte ik vaker weekplanningen en dat was eigenlijk best handig om te doen. Je hoeft immers niet elke dag meer na te denken over wat je gaat eten, daarnaast heb ik het druk met de studie en dus geen zin om elke dag boodschappen te moeten doen..

Gevulde aubergineWat staat er voor vandaag op het menu?
Pre-ontbijt: Een flesje Frecious, een gezonde shot met alle vitamines zo voor het douchen.
Ontbijt: Yoghurt met quinoa, warme appel, kaneel, gemixte noten en inca bessen.
Snack: een banaan
Lunch: Ik kan vandaag thuis lunchen, dus een mooi moment om de gevulde aubergines met wat salade te eten als lunch. Vandaag gevuld met tomaat, feta en basilicum. In de niet detox periode eet ik het ook graag op deze manier, met bijvoorbeeld couscous erbij!
Diner: Boekweitnoedels groenten en garnalen. Simpel, snel en heerlijk!

4 Discussions on
“Dag 19: woensdag”
   • He, wat stom. Ik zie nu pas je reply! Ik kon vorige week ook niet wachten om klaar te, maar eenmaal klaar had ik nergens trek in 🙂 van al het ‘slechte’ eten krijg ik op t moment hoofdpijn. Nu staat er weer een lekkere vegetarische curry op t vuur 🙂 nog maar een paar dagen nu! You can do it 😉

    • Geen probleem! Haha, ik ben benieuwd. Op dit moment lijk ik overal trek in te hebben, hopelijk valt het mee over een paar dagen! 🙂

     Ja, nu merk je inderdaad pas wat het “slechte” eten met je doet. Had ik ook heel sterk na mijn eerste detox. Chocolade was ZO zoet, mozzarella van de AH leek net plastic en pasta lag onwijs zwaar op de maag. Uiteindelijk wen je er toch weer aan, maar het maakt je wel bewuster van wat je eet. Geniet lekker van je vega curry! Dat is immers ook heerlijk!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.