Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Dag 17: Maandag

Ik ben begonnen met aftellen, aangezien ik over de helft ben van mijn dertig dagen detox. Het is een fijn idee, dat het einde in zicht begint te komen. Ik begin namelijk te verlangen naar de “normale” dingen in het leven, denk aan pasta of een vegaburger. Het valt mij op dat de trek in koek grotendeels verdwenen is, tenzij ik voor de tv zit en er een chocolade reclame voor bij komt, dan denk ik: “dat wil ik ook”! Zodra de reclame voor bij is, is die gedachte overigens ook weg. Zelfs de rozijnen en zoete cranberries, waar ik eerst nog zo naar smachtte, ben ik een beetje beu en vind ik maar zoet.  De laatste paar dagen vermijd ik sowieso de keuken een beetje, aangezien ik op een of andere manier weinig zin heb om te koken. Zit zorgt voor een wat eenzijdig dieet aan diepvriessoepjes (zelf gemaakt natuurlijk!) en andere simpele gerechten. Of ik laat, zoals vanavond, Vriendje zijn kookkunsten vertonen in de keuken.

Sowieso is de energiegolf van vorige week een beetje weg. Misschien komt dit door het koude weer of het feit dat het een druk weekend is geweest, maar vanochtend lukte het maar niet om wakker te worden. Ik was het allerliefst gelijk weer in mijn bedje gedoken, maar dat ging helaas niet lukken. Eigenlijk zou ik op dit moment best een koffietje willen halen bij de Coffee Company om de hoek, maar helaas: its detox time! Nog 13 dagen wachten… Ik vraag me gelijk af of ik koffie dan überhaupt nog lekker vind en niet onwijs bitter na deze 30 dagen!

Soft serve banaan bosbesOndanks de sneeuw buiten (nou ja, gisteren dan), ben ik de laatste tijd aan het proberen om zelf ijs te maken. Yay, detoxijs! Nu hoorde ik laatst dat je een “soft serve” kunt maken, wat op ijs lijkt en ontzettend gezond is. Het recept is heel simpel: doe 1 banaan bevroren banaan met ongeveer een klein kopje (20gr) bevroren frambozen of bosbessen in een blender of keukenmachine. Belangrijk: pel de banaan voor je het in de vriezer stopt, anders is pellen echt een hels karwij! Alles goed mixen in de blender, eventueel na een minuut in het mengsel roeren, nog een paar minuten blenderen en als het goed is heb je na een paar minuten softijs. Hoe leuk en zo simpel! Doe er eventueel wat choconibs op en je hebt een detoxproof ijsje! Nu ben ik druk andere smaakjes aan het testen, denk aan kokos, chocolade, vanille, kaneel en kersen. Jummy!

En nu ga ik lekker ontbijten, met extra veel superfoods en gezond groen sapje voor extra energie. Een goed begin van de dag! Fijne maandag allemaal!

6 Discussions on
“Dag 17: Maandag”
 • Hoi Ianna!

  Volgens mij ben je supergoed bezig! Ik ben heel benieuwd hoe je je verder voelt, naast de hoeveelheid energie die je hebt. Merk je bijvoorbeeld iets aan je darmen, buik, huid, ogen etc.? Houd goed vol hoor, je lijf is je dankbaar!

  Succes en gr, Marloes

  • Tof, ik ben benieuwd! Laatst alleen banaan met wat vanille gedaan, was ook een leuke combi. Het voelt heel ijsachtig (net als softijs), maar ondertussen weet je gewoon dat het gezond is met alleen maar fruit! 🙂

 • Veel succes !!! Ik zou het ook eens moeten doen een detox. Overdag lukt het me vrij goed om geen suiker te eten, maar ‘s avonds voor tv echt lastig om niet te snoepen. Meestal zit ik voor tv met een reep chocolade. Ik troost me dan met de gedachte dat het pure chocolade met amandelen is en dus ook een beetje gezond 🙂 Maar ik zou zoooo graag de kracht eens vinden om niet meer te snoepen voor tv. Het heeft wsh gewoon met karakter te maken … 🙂
  Voor de rest ben ik wel goed bezig want probeer heel gezond te eten, ik zou er alleen nog wat meer afwisseling in moeten steken 🙂 daarom dat het volgen van jouw blog me altijd nieuwe ideetjes brengt …. Nu nog de chocolade kunnen laten 🙂

  Groetjes Julie

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.