Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Dag 15: Zaterdag

Yay, ik ben op de helft! Ik ben eerlijk gezegd best trots dat het zo goed gaat. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk, soms zelfs heel moeilijk. Verleidingen zijn immers overal, als een echte koekiemonster is het soms best lastig om de verleiding te verstaan. Bijvoorbeeld wanneer Vriendje doodleuk naast mij op de bank koekjes zit te eten. Of wanneer iedereen om je heen wijntjes aan het drinken bent, en jij.. Nou ja, aan het genieten bent van je spa rood met citroen! Gisteren besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en met vriendinnetjes uit te gaan. Dansen is immers ontspanning, dus dat past prima tijdens de detox. Rond 2 uur besloot ik dat het tijd was om naar huis te gaan, aangezien ik vandaag een extra dagje naar de uni moest. Dus nu braaf aan de studie, met wat extra vitamines!

frecious en studeren

Hebben jullie trouwens de uitzending “Zoete Verleiders” van Zembla al gezien? Nee?… Kijken, kijken, kijken!! Het gaat over de suiker, en de ware verslaving die we aan het creëren zijn. We eten steeds ongezonder, veel meer suiker en daarbij bewegen we steeds minder. Zo’n 100 jaar geleden at een gemiddeld persoon 5 kilo suiker. Nu is dat 7x zoveel, dus gemiddeld zo’n 35 kilo! Waarom? Omdat het nu overal (en dan bedoel ik echt overal) zo makkelijk verkrijgbaar is. Kijk de aflevering en je hebt spontaan even geen zin meer in koek, in ieder geval voor 1 dag. 😉 De aflevering is de perfecte motivatie boost voor de komende 15 dagen detox!

Hoe zag mijn dag er uit?
Ontbijt: 2 peren, 3 pruimen en yoghurt met gemixte noten en rozijnen.
Snack: Een rauwe chocolade-banaan smoothie, zo jummy!!
Lunch: Vandaag op de uni, dus een lunch meegenomen: ronde rijst salade met aubergine, paprika, rode ui, feta, oven gedroogde tomaatjes en basilicum.
Snack: een paar dadels, een paar wortels, plakjes komkommer en radijsjes.
Diner: Ik maak iets uit mijn nieuwe kookboek Veg! (daar trouwens binnenkort meer over!) Vanavond ga ik aan de slag met een bloemkoolcurry met kikkererwten. Erg lekker!
Gedronken: mijn 3 Frecious sapjes, voor extra energie! Veel water en wat kopjes thee.

Nog even een mooie tekst om het weekend officieel in te luiden! Skip the diet and eat healthy! Dat ga ik dus maar doen dit weekend.. 😉 Fijn weekend allemaal!
eating healthy

3 Discussions on
“Dag 15: Zaterdag”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.