Dag 12: Woensdag + win actie

Het is een drukke dag vandaag! Waardoor ik het het gevoel had de hele dag te moeten rennen, maar ondanks dat heb ik energie voor 10 (danku detox!). Vandaag heb ik veel college, nog meer studiewerk en dus ging ik vanochtend met lunchpakketje richting de uni. Op de uni is het heel lastig om gezond eten te vinden, daarnaast voldoende verleiding om je heen om je van het detoxpad te laten dwalen. De medestudenten die je toch wat raar aankijken als je een rijstwafel met geitenkaas en komkommer zit te eten in plaats van een blikje red bull en een broodje kroket. Achja, red bull dronk ik toch nooit. Het broodje kroket kan ik best missen voor een maand. Dus eigenlijk is er weinig veranderd..

Hoe voelde ik me? Een beetje een suikerverslaafde, aangezien ik de hele dag zin had in koekjes en snoepjes. Ik denk dat het kwam omdat ik vannacht over snoep had gedroomd. Ik liep door de snoepwinkel, denkend: als ik nu een snoepje eet, dan heeft niemand dat door. Ik werd van de schrik wakker en realiseerde me dat het gelukkig maar een droom was. Maar de trek in snoep bleef me achtervolgen vandaag.

Hoe zag mijn fooddag eruit?
Pre-ontbijt: Voor het douchen gauw een shotje Frecious, voor vandaag die met onder andere wortel, ananas, limoen en gember! Jummy!
Ontbijt: Een peer en een snelle yoghurt met walnoten, cranberries, goji-bessen en chia
Snack: Rijstwafel met geitenkaas en plakjes komkommer.
Lunch: Citroenrijst met tomaatjes, geitenkaas, paprika, gegrilde aubergine en witte bonen.
Snack: Zelf gemaakte notenmix met rozijnen en cranberries.
Diner: Een verrassing, want vriendje gaat zijn eerste detox maaltijd voor mij koken.
Gedronken: Veel water en nog meer kamille thee.

kyrs's kitchen kookboekMaar dat is nog niet alles, vandaag is het tijd voor een nieuwe win actie.. Yay! Vorige week schreef ik al een stukje over het nieuwe boek van Kyra. In haar nieuwe boek gaat het over de facetten van gezonde voeding. Hoe voeding een krachtige preventiemiddel kan zijn bij ziekte. Naast veel informatie over producten, staan er heerlijke receptjes bij! Super interessant om te lezen, lekker eten en het allerleukste: ik mag er 2 weggeven!

Wil jij kans maken ?

Ga snel naar de beginspiration Twitter en/of Facebook pagina. Retweet, share en/of like de Kyra’s Kitchen win actie berichtjes en maak kans op zo’n onwijs leuk (kook)boek!

Je kunt meedoen vanaf woensdag 20 februari tot en met zaterdag 23 februari. Op zondag 24 februari maak ik dan hier op beginspiration.nl de winnaars bekend!

8 reacties

 1. Leuke blog weer! Ik heb het detox boek al eens doorgebladerd toen leek het me nog een stapje te ver maar nu word ik toch wel enthousiast na jouw verhalen… Wie weet toch het boek maar eens aanschaffen.

  1. Dank je wel! Leuk om te horen. Je kunt er nog even over na denken, al ben ik erg blij dat ik aan de detox ben begonnen. In het begin is het even lastig, maar daarna pluk je er echt de vruchten van. Mooiere huid, meer energie, beter slapen etc.

 2. Lunch klinkt lekker! Heb je een recept? 🙂 hoe gaat het? Houd je het goed vol? Je bent al op de helft! Ik hoef nog maar een week 🙂 succes nog!

  1. Ja, ik moet zeggen dat het best oke gaat nu. Nou, morgen ben ik pas officieel op de helft en ik ga het 30 dagen proberen vol te houden! 🙂 Wauw, wat goed dat je nog maar een weekje moet! Lijkt me een heerlijk idee.. Hoe voel jij je? Lukt het een beetje?

   Ik moet zeggen dat ik niet meer precies weet hoe ik het heb gemaakt, maar het was ongeveer zo:
   Ronde rijst koken. Ondertussen alles (tomaatjes, paprika,evt iets extra’s) snijden en in een grote slakom doen met de witte bonen (uit blik). De aubergines in plakjes en met een grilpan grillen (al had ik dit al eerder gedaan). Wanneer de ronde rijst klaar is gelijk citroensap (1/2 citroen) + zeste erbij doen. Dus wanneer het nog warm is, met daarbij een goede scheut olijfolie (van goede kwaliteit). De warme rijst bij de andere ingredienten doen. Op smaak brengen met peper/himalayazout en goed doorroeren. Eventueel de plakjes aubergine in stukjes snijden. Je hoeft ze trouwens niet te grillen, mocht je dat veel werk vinden. Je kunt de aubergine ook gewoon in blokjes snijden en even bakken in olijfolie. Kruimel er feta/geitenkaas over en doe eventueel nog wat extra olijfolie erbij. Dat was het denk ik! 🙂 Succes!

 3. En ik herken dat snakken naar het ongezonde wel. Ik ben nu ook op een soort detox (vanwege allerlei voedselproblemen) en snak ook de hele dag door naar speculoospasta, chocola, noten, melk, gebakken eieren (ik kan er allemaal niet tegen en gebakken ei vond ik nooit echt heel lekker), drop, koffie, cola (wat ik al tijden niet heb gedronken)… En dan mag ik ook nog maar weinig fruit voor een tijdje (om uit te zoeken of ik fructoseintollerantie heb)…. Hard times 😉 Dan maar lekker rijstwafels met hummus en komkommer!

  Succes nog! Vind je blog erg interessant 🙂

  1. Dankje! Dat is inderdaad veel wat niet mag, maar juist als het niet mag krijg je er volgens mij meer trek in! 🙂 Dat is mijn ervaring in ieder geval. Als het goed is, wordt het verlangen naar zoetigheid steeds minder! Succes in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *