Paprikasoep

Nog 4 dagen en ik zit op de helft van mijn dertig dagen detox. Ik moet eerlijk zeggen dat het tot nu toe best goed gaat. Vanochtend stond ik op met wonderbaarlijk veel energie. Ik had niet eens zo lang geslapen, maar toen ik onder de douche stond realiseerde ik me pas hoe wakker ik eigenlijk was. Zou het aan de detox liggen, vraag ik me dan af.

Gisteren een belangrijke presentatie gehad, nog een paar deadlines te gaan en dan ga ik wat meer rust pakken. Een afspraak maken voor een massage en wie weet een keertje naar de sauna (al ben ik daar niet zo van, maar het schijnt goed te zijn zo tijdens de detox). Sowieso ga ik yoga en meditatie weer oppakken. Ja, zelfs meditatie ga ik proberen.. Ik kwam een paar maanden geleden namelijk een hele leuke site tegen, genaamd Get Some Head Space. Hier staan 10 gratis sessies waarbij je in 10 min leert/gaat mediteren. Aangezien ik hier niet zo’n held in ben, lijkt het mij een goed plan om meer te gaan oefenen. Kijken of het lukt! Een uitdaging binnen de uitdaging zeg maar!

Voor de rest drink heb ik in de afgelopen 11 dagen een ware soepverslaving ontwikkeld. Aangezien ik nu elke dag minimaal 1 soepje moet eten, maak ik ondertussen van echt alles soep. Van bloemkool tot bietjes, pastinaak tot prei en zelfs van witlof. Alle restjes groenten die maar enigszins in handbereik liggen; daar wordt een soepje van gemaakt. Ik probeer zoveel mogelijk met seizoengroenten te gebruiken voor mijn soepjes, maar daar dwaal ik soms wat van af. Bijvoorbeeld toen ik laatst deze ontzettend lekkere paprikasoep maakte. Verslavend lekker! Lekker als lunch, een 4-uur momentje of als voorgerechtje. Erg simpel om te maken, maar vol met smaak. Vooral bij het gebruiken van bio paprika’s, wat een smaakverschil!

detoxdag6

Nodig voor 1 persoon:
1 sjalot
Olijfolie
1 teentje knoflook
¼ rode peper, fijn gehakt (optioneel)
1 gele (of rode) paprika
4 cherrytomaatjes
ongeveer 500 ml water + 1 bouillonblokje
Zwarte peper, naar smaak
1 staafmixer

Snij de sjalot fijn en doe deze met de olijfolie in een kleine soeppan. Doe de knoflook in de pers en voeg deze bij de ui. Je kunt nu ook een klein beetje rode peper toevoegen. Laat even bakken op een laag-middelhoog vuur.

Snij ondertussen de paprika in grove stukken. Wanneer de sjalot glazig is geworden, kun je de paprika toevoegen. Zet het vuur wat hoger en blijf goed roeren. Snij de cherrytomaatjes door de helft of in 4en, voeg deze vervolgens bij de paprika. Laat het niet aanbranden, dus roer het af en toe goed. Wanneer de tomaatjes een beetje stuk gaan, kun je het afblussen met water tot de groenten met 1cm extra bedekt zijn. Zorg ervoor dat je niet te veel water toevoegt, want dan wordt de soep erg waterig. Doe het bouillonblokje erbij (let op: als je minder dan 500ml water gebruikt, ook minder van het bouillonblokje toevoegen).

Wanneer alle groenten wat zachter gekookt zijn en het bouillonblokje is opgelost, kun je het met de staafmixer pureren. Breng op smaak met wat vers gemalen peper. Genieten!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *