Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Dag 1: Zaterdag

Vanochtend kon ik niet wachten om te beginnen. Grappig is dat, want gisteren keek ik er nog een beetje tegenop. Dertig dagen detox betekent immers dat je veel dingen moet laten staan. Je mag geen gluten (pasta!), suiker (koekjes!), koemelk (kaas!), alcohol (wijn!), cafeïne (koffie!) en geen ei. Gelukkig mag je wel geitenmelk, en dus geitenkaas en geitenyoghurt (al moet ik daar altijd wat aan wennen). Koffie blijft buiten de deur, maar thee, fruitsappen (als je die maar zelf maakt!) en natuurlijk (bubbeltjes) water mogen wel.

Naast de laatste boodschappen, was het mijn eerste kook-dag. Dit is niks anders dan alvast wat eten  voor de komende week voorbereiden. Ik maakte linzensoep voor “noodgevallen”. Erg fijn om wat porties in de vriezer te hebben, vooral wanneer je na een lange dag thuis komt. Daarnaast een portie oven gedroogde tomaatjes voor door de salade, een artisjok tapenade en een portie Baba Ganoush (aubergine salade). Mijn ieniemienie vriezertje zit nu dus propvol!  Helemaal top en een goed begin van de 28 dagen!

Ik voel me voor de rest best prima. Een beetje moe en ik had vooral, na een middag kokkerellen, geen zin meer om in de keuken te staan. Ik had in de middag al een paddenstoelensoep gemaakt, dus die staat voor vanavond op het menu, samen met wat rijstwafels met spreads en geitenkaasje.. Vanavond een beetje vroeg slapen en morgen een nieuwe dag!

Hoe zag mijn dag eruit?
Ontbijt: 2 glazen glass of fresh, een sapje uit het in 28 dagen van gifbelt naar tempel boek! Het is een sapje met spinazie, appel, gember, limoen en nog veel meer lekkers. Gezond begin van de dag!
Snack:  Geitenyoghurt met chia zaadjes, walnoten en inca bessen.
Late lunch: Baby spinazie salade met gerookte zalm, avocado, pompoenpitten, kiemen en een limoendressing
Snack: een paar wortels en een rijstwafel met baba ganoush.
Diner: Paddenstoelensoep, rijstwafels met beleg ( zachte geitenkaas met oven gedroogde tomaatjes, baba ganoush, artisjok tapenade met gegrilde plakjes courgette etc)

Gedronken: Veel (!) water en verse muntthee gedronken tegen de hoofdpijn. Al heb ik geen last van mijn hoofd op dit moment, dus waarschijnlijk was het voldoende!

9 Discussions on
“Dag 1: Zaterdag”
 • Hm vooral die salade klinkt heel erg lekker! En het feit dat je nog wel geitenkaas mag, zou dit voor mij een stuk beter vol te houden maken. Ben sterk aan het overwegen om het een weekje te proberen.

  • Thanks. Wat ontzettend leuk! Geef je me een seintje als je er ook aan begint!? Ja, dat je geitenkaas mag eten scheelt echt! Ik heb nu allemaal soorten in de koelkast liggen om te varieren. Daarnaast mag je ook aardappeltjes in schil en ronde rijst (zilvervlies), dus dat vult goed. So far so good; op naar dag 2!

 • Leuke verhalen op je blog! Ik ben 1 februari begonnen met 28 dagen detox en vind het erg leuk om afentoe wat inspiratie op te doen via jouw site!

  Blijf het volgen 🙂 veel succes komende weken!

  • Dankjewel! Ik hoop dat je veel inspiratie(receptjes) hier van de site gaat halen! Ik doe mijn best! 🙂 Hoe gaat de detox bij jou? Je bent nu al een aantal dagen bezig, veel klachten gehad? Of merk je weinig verschil? Ik ben benieuwd..

   • He! Ben nu 11 dagen bezig inderdaad en het gaat heel goed! Weinig klachten, weinig moeite om dingen te weerstaan (weinig verleidingen ook, dat scheelt..).

    Ik merk, behalve wat niet bedoelde kilo’s eraf, niet heel veel verschil. Misschien at ik al redelijk gezond of moet dat nog komen! Ik laat het over me heen komen 🙂 ik heb nog even te gaan, maar bijna op de helft!

    Succes! Groetjes Lisanne

    • Klinkt goed! Het kan inderdaad zo zijn dat je weinig klachten had, omdat je al vrij gezond at. Ik heb zelf deze keer ook weinig klachten, alleen nog wel trek in koekjes/suiker. Ik probeer nu niet gelijk zoete vervangingen te gaan eten, maar misschien dat ik binnenkort wat koek/taart recepten post die wij ook mogen eten! 🙂

     • Oh, dat zou ik heel leuk vinden! Ik ben zelf niet zo’n kooktalent en ook niet zo creatief met smaken enz. Ik houd het nu nog op gedroogde abrikozen maar ik mis afentoe ‘s avonds wel iets… Niet dat ik dat voorheen altijd in huis had, misschien juist omdat het niet mag, wat jij ook al had 😉

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.