Croutons

Tja, dan denk ik.. waar ben ik aan begonnen? Ik mag deze week namelijk niks weggooien.. Dus toen ik nog wat kokosmelk over had, besloot ik deze in te vriezen (dat kan, voor max een maand of 3). Lekker voor in de Pittige Pompoensoep, die ernaast ligt in de vriezer.. Dan heb ik ook nog een half stokbrood in de kast liggen.. Wat ga je daar mee maken? Na enig onderzoek leken de mogelijkheiden met “oud” brood eindeloos. Je kunt het blijkbaar in een pudding verwerken, kruimels van maken voor op een visje, een croque monsieur voor de lunch of wentelteefjes. Ik besloot wat kruidencroutons te maken. Een makkelijk klusje en met als reslutaat knapperige bommetjes met smaak voor over de salade of in de soep. Ik vind ze overigens ook lekker voor op spinazie voor wat crunch en kruidensmaak. Je zou ze eventueel ook over deze heerlijke salade met munt, halloumi en een gepocheert eitje kunnen strooien, dat lijkt mij een goude combinatie. Zoals je ziet mogelijkheden genoeg.. De croutons die maak zo:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Snij het brood in blokjes. Meng deze met kruiden naar keuze (denk bijvoorbeeld aan oregano, rozemarijn, tijm, salie, knoflook, paprikapoeder), samen met wat olijfolie en leg op een bakplaat. Bak ze tot ze lichtbruin zijn. Je kunt ze goed bewaren. In een luchtdichte trommel voor ongeveer 2 weken! Genieten..

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *