Crostini met geitenkaas

Er kwam laatst een vriendinnetje eten. Aangezien het een drukke dag was geweest besloot ik deze crostini’s voor haar te maken.  Haar eerste reactie was: dit recept moet je op je blog zetten! Dus ik deed wat mij werd verteld. Het kost weinig tijd om deze hapjes te maken, dus het  is prima voor een dagje wanneer je niet zoveel zin hebt om te koken. Lekker bij een soep of frisse salade en een glaasje witte wijn.

Nodig voor 4 stuks
4 brede plakken stokbrood, 10-15 cm.

flinke scheut olijfolie
ongeveer 8-12 plakjes geitenkaas
2 tl oregano (vers of gedroogd)
1 rode ui, in dunne ringen.
(optioneel: 4 plakken parmaham)
balsamicoazijn siroop

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe een flinke scheut olijfolie in een kommetje met daarbij 2 tl gedroogde oregano, zout en peper. Leg de dunne plakjes rode ui in de olijfolie, schep ze om en laat ze even marineren in het mengel. Op deze manier verbranden ze straks niet in de oven.

Snij uit een stokbrood 2 stukken van 10-15 cm en snij deze  vervolgens door de helft.  Leg een beetje van het rode ui mengsel  erop, met  daarboven eventueel wat parmaham en vervolgens de plakjes geitenkaas. Zet ze voor ongeveer 4-5 min in de oven. Serveer met verse oregano (als je dat in huis hebt) en wat druppels balsamicoazijn siroop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *