Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Couscous salade met rode biet en feta

De laatste tijd denk ik vaak na over mijn blog en wat ik er nu precies mee wil doen. Het klinkt misschien gek, maar soms heb ik het gevoel dat het plezier er een beetje uit is… Ja ik heb dit net hardop “gezegd”! Ik sta vaak in de keuken, maar de meeste tijd om recepten te maken voor mijn blog of externe opdrachten. Koken uit de alsmaar groeiende stapel kookboeken schiet er vaak bij in en met een lange to-do lijst aan klussen en een drukke agenda heb ik maar weinig tijd om zomaar uren in de keuken te staan, terwijl ik daar juist zoveel plezier uit haalde. En ondanks dat ik het mij nog steeds niet kan voorstellen dat er meer dan 45000 mensen elke maand op mijn blog kijken, ben ik onderweg het pad een beetje kwijt geraakt.. De inspiratie lijkt nu even ver te zoeken na alweer 3 jaar bloggen! Het bloggen is ‘moeten’ geworden, en dat is niet de bedoeling.

Daarom heb ik besloten om een kleine pauze in te lassen. Ik zit er al tijden mee in me hoofd, maar gezien jullie nu met z’n allen massaal op vakantie gaan, dacht ik: dat doe ik ook! De laatste weken van juli en het grootste deel van augustus ga ik heerlijk op blog-vakantie. Even mijn hoofd leegmaken, mijn andere to-do lijsten eens leegmaken, opzoek naar nieuwe inspiratie en voor mezelf op een rijtje zetten wat ik nu precies met mijn blog wil doen komend jaar. Vanaf september zullen er een aantal gastbloggers aan de slag gaan en daar kijk ik onwijs naar uit. Om samen nog meer inspiratie te brengen..

Voor nu heb ik in ieder geval heel veel zin in zomer, laat de zon maar schijnen en laten we er met z’n allen extra van genieten. Geen zorgen! Ik laat jullie niet helemaal in de steek, maar ik wil het ‘moeten’ loslaten en de fun weer terugbrengen in het schrijven, de recepten en het koken. Juist op dat soort momenten ontstaan immers de leukste dingen! Ik ga proberen elke week iets leuks te posten, maar het wordt dus iets rustiger vanaf maandag 20 juli t/m 23 augustus.

Hoe dan ook, de titel van deze blog is niet ‘Ianna stopt met bloggen’ maar couscous salade met rode biet en feta, dus kan het recept niet achterblijven. Ik eet graag couscous omdat het super makkelijk is om klaar te maken en het een mooie basis is voor salades, vullingen en meer. Zo serveer ik graag deze couscous salade met groene kruiden als bijgerecht en deze zomerse salade met pistache noten (yum!). Een restje van deze salade kun je trouwens de volgende dag makkelijk meenemen naar werk, voor een gezonde en vullende lunch. Hoe handig!

IMG_0234

Nodig voor 4 personen:
300 gram couscous
500 gram gekookte bietjes
150 gram feta
2 el fijngehakte peterselie
handje walnoten, fijngehakt
2 bosuitjes, fijngesneden
2 tl fijngesneden kappertjes
2 el citroensap
4 el olijfolie
zout/peper

Doe de couscous in een pan en schenk er ongeveer 300 ml kokend water overheen en laat voor een paar minute wellen. Raps ondertussen de bieten of snijd deze in kleine blokjes. Snijd ook de platte peterselie en bosui fijn, en roer deze samen door de couscous. Verkruimel de feta erboven.

Maak een dressing door de fijngesneden kappertjes, citroensap en olijfolie bij elkaar te roeren. Breng verder op smaak met zout en peper.  Schep in een grote schaal en bestrooi met walnoten

Menusuggestie: couscous salade met rode biet en feta + gegrilde citroenkip.
Menusuggestie 2: couscous salade met rode biet en feta + komkommersalade met yoghurt dressing

8 Discussions on
“Couscous salade met rode biet en feta”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.