Courgette salade met tahindressing

Afgelopen week maakte ik deze fijne courgettesalade. Perfect voor bij deze subtropische tempraturen en vooral aangezien je het binnen 15 minuten op tafel hebt staan. De romige dressing past goed bij de knapperige courgette en de zoutige feta. De knoflook geeft net dat pittige wat je nodig hebt. Je zou eventueel nog wat granaatappelpitjes kunnen toevoegen voor wat extra frisheid.

Ik breng de salade uiteindelijk nog extra op smaak met Za’atar, een kruidemengsel uit het Midden-Oosten en maak je makkelijk zelf.  Dat doe je namelijk zo: Mix 1-2 el fijngesneden verse oregano en verse tijm, 1 el sesamzaad en ½ el sumak. Roer er op het laatst wat olijfolie doorheen en gebruik bijvoorbeeld over salades of gegrild vlees. De gedroogde Za’atar is ook verkrijgbaar in verschillende Midden-Oosterse winkels. Vers is het allerlekkerste, maar soms is het makkelijk om de gedroogde variant in huis te hebben.

Nu is het tijd om van de zon te genieten en aan de slag te gaan met deze super zomerse salade. Enjoy!

Nodig voor 2 personen:
1 courgette, in dunne stroken
2 tl tahin
sap van ½ citroen
½ teen knoflook, door pers
4 el olie
60 gram feta
2 el Granaatappelpitjes (0ptioneel)
een paar blaadjes verse munt, fijngesneden
Zie recept Za’atar, of gebruik 1-2 tl van de gedroogde variant.

Meng voor de dressing de tahin, citroensap, knoflook en olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper. 

Schaaf de courgette in dunne lange stroken of linten. Gebruik een hiervoor een dunschiller, dat werkt het beste. Schenk de dressing over de courgette en zorg dat alles goed bedekt is. Verdeel over 2 borden. Kruimel de feta eroverheen, bestrooi met verse munt en besprenkel met een lepel de verse Za’atar (of 1/2-1 tl gedroogde Za’atar kruiden).

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *