Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Conclusie: terugblik op de budgetmaand!

Dat was het alweer! De vier weken zijn voorbij gevlogen en soms snap ik niet helemaal waar de tijd is gebleven. Mijn geld aan de andere kant staat nog gezellig op mijn bankrekening! Ik vraag me af waarom ik niet gewoon door ga met deze challenge, want stiekem zitten er zoveel voordelen aan.. Om wat op te noemen: bewuster omgaan met geld en het eten wat je in huis hebt, meer geld over houden voor andere dingen ondanks het feit dat je lekker eet, het leuke van in verschillende winkels boodschappen doen etc. Aan de andere kant heb ik trek in een lekkere kaasplank van mijn favoriete kaaswinkel, croissants van le Fournil, shoppen bij Marqt, genoeg wilde paddenstoelen kunnen kopen voor een leuk kerstrecept en het aanvullen van mijn thee en notenvoorraad. Daarbij is het fijn om niet meer te hoeven nadenken over wat ik ga eten, en vooral: hoeveel geld het kost! Om nog maar niet te beginnen over het ontbijt; niks elke dag havermout, muesli en maar een beperkte keuze fruit… Ehh, waarom wilde ik ookalweer door met deze uitdaging?

Nou.. Omdat ik na 4 weken €145,28 heb uitgegeven aan lekker eten en dat is inclusief goed brood van de bakker of Marqt, echte gerookte zalm, smaakvolle kaas, volkoren pasta en vooral heel veel groenten & fruit. Zoals het hoort! Niks kilo knallers en fastfoodketens, maar gezonde maaltijden die niet alleen vullen maar ook voeden. Uiteindelijk was het inderdaad zo dat ik een aantal dagen in de week buiten de deur at, bij vriendinnen of familie, maar dat hoort er toch ook bij? Bij mij in ieder geval en dat zou ik ook niet willen missen.

Deze laatste week kwam het bedrag uit op €34,89! Jajaaa, het is me eindelijk geluk!! 😀 Uiteindelijk kun je dus voor een klein budget best leuk en  gezond eten. Nu ben ik nog druk bezig met het maken van het budget kerstmenu voor dit jaar, een aantal receptjes hebben jullie al voorbij zien komen en aantal anderen komen er nog bij. Het totale overzicht komt in de loop van komende week online; spannend! Het wordt een menu met een voorgerecht, tussengerecht, hoofd met bijgerechten en dessert voor een klein prijsje. Ik twijfel nog of ik een vega of vlees (of beiden) ga publiceren, maar mochten jullie een voorkeur hebben… Laat het mij weten!

Voor nu sluit ik deze budget uitdaging af en ga genieten van mijn zondag. De koelkast is bijna leeg, maar gelukkig kan ik morgen weer los bij het boodschappen doen. Eens kijken of ik binnen budget kan blijven.. vast niet ;)!

6 Discussions on
“Conclusie: terugblik op de budgetmaand!”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.