Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Chocolade milkshake

Jazeker, ik begin de dag soms met een chocolade milkshake, maar wel een gezonde milkshake natuurlijk! Ik kies vaak voor een plantaardige melk, want dat is immers beter voor je dan koemelk. Al zijn er dagen dat ik geen zin heb om naar de bio winkel te fietsen en dan maak ook ik het met de normale bio koemelk uit de supermarkt.. De rauwe cacao zorgt, samen met de banaan, voor extra energie. De honing maakt het net iets zoeter. De ijsblokjes (en evt. de bananen uit de vriezer) zorgen voor een gekoeld en lichter drankje, want: hoe kouder, hoe beter heb ik gemerkt! Een fijner ontbijtje is er eigenlijk niet! Laten we vandaag de dag beginnen met een gezonde milkshake! <3

Nodig:
250 ml amandelmelk (Je zou alle soorten melk hiervoor kunnen gebruiken).
1-2 eetlepel rauwe cacao poeder of stukjes
2 bananen, liefste uit de vriezer
Een paar ijsblokjes
1-2 tl honing of kokosbloesem suiker (optioneel, ik gebruik het zelf nooit)

Doe alle ingrediënten in de blender. Let op: als dit de eerste keer is dat je een rauwe cacao smoothie maakt, doe er dan maar 1 eetlepel in. Rauwe cacao smaakt iets anders dan “normale” chocolade, een tikkeltje bitter en duseen smaak waar je (soms) aan moet wennen. Zet de blender aan en laat alles voor een paar minuten goed mixen. Wanneer je rauwe cacao poeder gebruikt, gaat het natuurlijk sneller dan bij de cacao nibs/stukjes.

Fijn weekend allemaal!

Ps. Vanaf (eind) volgende week start ik met een nieuwe uitdaging.. Nieuwsgierig? Hou Twitter en Facebook dus in de gaten! Er komt daarnaast (binnenkort!) ook een leuke winactie aan!

rauwe chocolade milkshake

11 Discussions on
“Chocolade milkshake”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.