Chocolade havermout

In de zomer kan ik rustig ontbijten met een kopje thee en een grote kom vers fruit, of een vullende groene smoothie, maar wanneer de dagen korter worden en het in de ochtend nog donker is wanneer ik opsta, verlangt mijn lichaam naar comfort food en warmte.. Van hartig tot zoet; het liefste eet ik alles warm. De lekkere gepocheerde eitjes, geroosterde tomaatjes en warm zuurdesemtoast komt weer terug, samen met een kommetje snelle havermout voor wanneer ik minder tijd heb. Ondanks dat veel mensen al havermout eten, wilde ik dit gezonde en tegelijkertijd comforting ontbijt graag met jullie delen. Nu heb ik een aantal variaties die ik eigenlijk standaard altijd maak, dus daar zal ik binnenkort een blogje aan wijden als jullie dat leuk vinden. Voor nu in ieder geval een favoriet met… chocolade en warme banaan. Daar kan ik nooit genoeg van krijgen. Daarbij is het helemaal niet zo ongezond als je denkt, aangezien ik hiervoor geen chocolade reep smelt maar cacaopoeder in mijn ontbijtje verwerk. Ik kwam op het idee na de o zo lekkere chocolade-banaan milkshake die ik graag maak. Ik bedacht mij dat het onwijs lekker moest zijn als je dit in het warm kon eten. Denk aan: warme banaan, warme melk, warme havermout in een totale warme chocolade goodness, en dus ging ik aan de slag met deze chocolade havermout als resultaat.

Nodig voor 1 persoon:
60 gram havermout (gok 7-8 el)
250 ml melk naar keuze (ik gebruik graag amandelmelk of kokos-rijst melk; yumm!)
1 el (rauwe) cacao poeder
1 banaan, geprakt

Topping(s) naar keuze: cacao nibs of stukjes chocolade, vers fruit, gedroogd fruit, geraspte kokos, handje noten, bananenchips, superfoods en ga zo maar door.

Doe de havermout met de melk in een pannetje en breng samen aan de kook. Als de havermout kookt kun je de cacao poeder toevoegen en laat deze nog rustig 2-3 minuten door pruttelen. Roer de geprakte banaan erdoor, zet het vuur uit en schenk in een schaaltje. Bestrooi je chocolade havermout met de topping naar keuze en genieten maar!

9 reacties

  1. Dit is zo’n superlekker ontbijtje! Dit maak ik vaak in het weekend als een ’treat’. Warme banaan is het lekkerste wat er bestaat <3 Ik heb de banaan alleen nog nooit geprakt! Iets om uit te testen 🙂

    1. Hi Lisa, bedankt voor je berichtje! Leuk om te horen dat het zo in de smaak valt. Zeker een van mijn favoriete havermout ontbijtjes, zo met de warme banaan en chocolade… wat wil je nog meer? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *