Chocolade-havermout repen

Bloggen is leuk. Verslavend leuk zelfs, maar soms heb je ook gewoon een ‘blog vakantie’ nodig. Om nieuwe inspiratie op te doen, tijd te maken om rustig in de keuken te staan (zonder camera), nieuwe recepten te bedenken en vooral veel uit te proberen. Ondanks dat ik nog steeds in Nederland bivakkeer, is het fijn om niet elke dag met mijn blog bezig te zijn. Stiekem steek ik er namelijk veel uren in en is het ondertussen meer dan een fulltime job geworden. Een hele leuke fulltime job wel te verstaan. 🙂 Aangezien ik naast het bloggen ook een ‘echte baan’ heb, ben ik altijd op zoek naar nieuwe, simpele snacks om mee te nemen. Zo kwam ik op het recept voor deze chocolade-havermout repen. Perfect wanneer je trek hebt in iets zoets, maar toch in iets redelijk gezonds. Een kleine tip: bewaar ze niet onderin je tas, want dan blijven ze niet heel ;). Ik bind ze in een stukje bakpapier, waardoor ze er niet alleen leuk uit zien, maar ze ook mooi in vorm blijven.

Je kunt van de chocolade-havermout repen ook balletjes vormen, eventueel door wat gehakte amandelen rollen of door geraspte kokos. De recepten bevat gluten en suikers. Havermout is immers niet glutenvrij, maar je zou het eventueel kunnen vervangen voor quinoa of boekweit vlokken.

Nodig voor ± 10 stuks:
120 gram medjool dadels (zonder pit)
60 gram tahini of anders amandelboter
20 gram cacao poeder
2 el kokosolie
3 el honing
snuf zeezout
100 gram havermout
125 gram amandelen

Voeg de dadels als eerste in de keukenmachine en mix tot een pasta. Voeg de tahini, cacao poeder, honing, kokosolie en zout toe. Pulseer nogmaals tot alles goed gecombineerd is.

Voeg de havermout en amandelen toe. Pulseer tot alles gemalen is maar er toch nog stukjes noot terug te vinden zijn.

Bekleed een bakblik of cakeblik met bakpapier. Stort het deeg erin en druk goed plat. Zet in de koelkast voor 15 minuten en snijd er vervolgens repen uit. Bewaar de chocolade-havermout repen in een luchtdichte doos in de koelkast.

13 reacties

  1. Fijn dat je even lekker een ‘blogvakantie’ houdt. Ik merk zelf ook dat ik dat echt wel even nodig had, omdat ook ik er toch wel heel erg veel tijd in stop. Ik ben nu net terug van 3 weken vakantie, en ik zit weer helemaal vol met inspiratie, dus die vakantie is wel ergens goed voor 🙂 De repen die je hebt gemaakt lijken me erg lekker, en ook ideaal als healthy snack! Wat ik me wel afvroeg: voor zover ik weet is tahin/tahini geen amandelboter, maar zijn dat gemalen sesampitjes…

    1. Jaa, ik vind ze heerlijk om mee te nemen voor onderweg, of gewoon als easy snack. Stuk gezonder dan de gemiddelde mueslireep in de winkel 😉

  2. Leuk recept, ga ik zeker proberen, maar dan met andere dadels. Madjoul dadels komen uit bezet Palestijns gebied of van afgepakt Palestijns land. Tunesische of Iranese dadels zijn net zo lekker…. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *