Chocolade dadels

Sommige recepten ontstaan zonder dat je het zelf door hebt.. Al kun je dit recept eigenlijk bijna geen recept te noemen, zo makkelijk is het. Toch wilde ik het graag met jullie delen, want de combinatie was verrassend lekker.

Het begon op een luie dag, waarbij ik met een pakje dadels en stukjes chocolade op de bank zat. De combinatie bleek top te zijn, dus ik dook de keuken in om het verder te ontwikkelen.

Nodig voor ±25 stuks:
50 gram chocolade
± 25 dadels (zonder pit!)
100 gram hazelnoot

Ik besloot dat het misschien nog lekkerder werd met wat crunch erbij en dus hakte ik wat hazelnoten fijn. Dit kan eventueel ook in de foodprocessor! Grote stukken blijven niet plakken, dus het moet niet te grof blijven. Aan de andere kant heb je niks aan een hazelnootpoeder, dus het moet er ergens tussenin zitten.

Ondertussen smolt ik de chocolade en voegde daar per keer 2 dadels aan toe. Met een vork pakte ik ze eruit en tikte aan de zijkant van de pan om het overschot aan chocolade eraf te halen. Op dezelfde manier als ze dat met bonbons doen. Om ze daarna in de verkruimelde hazelnoot te leggen en daarmee goed te bedekken. Laat ze vervolgens drogen op wat bakpapier. Ga zo door tot alle kruimels of chocolade op is. Waarschijnlijk heb je dan een stuk of 25 chocolade dadels. Leuk om weg te geven of gewoon zelf op te eten.

3 reacties

  1. Deze heb ik nu al heel vaak gemaakt en elke keer zijn ze een groot succes! Als extraatje haal ik de pit eruit en vul ik de dadel eerst met chocolade. Als dat hard geworden is, omhul ik ze pas met chocolade. Een heerlijk gezond bommetje! Bedankt voor je inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *