Chocolade crinkle koekjes

Afgelopen vrijdag stapten Vriendje en ik spontaan het vliegtuig in naar Berlijn. Op zoek naar avontuur, nieuwe hotspots en natuurlijk lekker eten. En dat laatste er in Berlijn in overvloed. Met ‘maar’ drie dagen in deze stad, vind ik het zo lastig om te bepalen waar we dan gaan eten. Vorig jaar waren we een week in Berlijn, waarbij we bij heel veel leuke tentjes hebben gegeten. Het allerliefst zou ik weer bij die favorieten gaan eten, maarja… keuzes keuzes keuzes! Hoe lastig het is om soms keuzes te maken, bij deze chocolade koekjes is het vooral een afweging: hoeveel zal ik er gaan eten?

Ik heb gemerkt dat het best lastig is om te stoppen met eten.. Erg lastig! Vooral nu de herfst echt lijkt aangebroken in Nederland, maken deze chocolade koekjes je (werk)dag net iets leuker, en lekkerder. In plaats van fietsend door de regen, spendeer ik liever een paar extra uurtjes in de keuken. En, is er immers iets lekkerders dan de geur van zelf gebakken koekjes op een regenachtige dag? Het liefste zou ik het herfstweer ontvluchten, om in een ver oord de zomerzon op te zoeken. Tot de herfst en winter hier zijn afgelopen.. Of in ieder geval die eeuwige regen! 😉

Ondertussen houd ik mezelf warm met deze geweldig lekkere chocolade koekjes. Ik ben verliefd op de pure chocoladesmaak door het gebruik van zowel wat gesmolten chocolade als cacaopoeder. Het “deeg” is makkelijk om te maken; echt vijf minuten werk. Om daarna de mooiste chocolade koekjes te bakken, kun je het deeg het beste in de koelkast laten opstijven. Voor minimaal een uurtje, maar het kan ook prima een nachtje in de koelkast staan. Op deze manier kun je er straks beter balletjes van draaien. Het resultaat: een perfect rond koekje!

Nodig voor 15 koekjes:
50 gram pure chocolade (ik gebruikte 85%)
50 gram boter
100 gram suiker
1 ei
60 gram bloem
12 gram cacaopoeder
snuf bakpoeder
snuf zout

Smelt de chocolade au bain marie. Roer de suiker door de boter en meng het ei erdoor. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder, zout en cacaopoeder toe. Roer de chocolade erdoor en meng alles goed door elkaar. Laat het beslag vervolgens voor minimaal 1 uur, het liefste 2 uur, in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal alvast een bakplaat uit de oven en leg hierop een stuk bakpapier. Rol balletjes van het beslag ter grote van een walnoot. Was je handen en rol ze vervolgens door de poedersuiker. Druk ze iets plat en leg op de bakplaat. Bak voor 17-18 minuten. Laat vervolgens afkoelen op een rekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *