Chocolade chia pudding

Ik begin nu echt de laatste dagen af te tellen, officieel zit het er morgen alweer op. Dan heb ik deze vier weken vol gemaakt. In eerste instantie wilde ik zondag ook detoxproof eten, maar ik heb ondertussen al twee keer gezondigd (oeps) en ik merk dat ik echt onwijs veel zin heb om weer even ‘normaal’ te eten. Zo at ik woensdag een stukje chocolade (wel echt 70%) en donderdag ging ik lunchen met mijn baas, en at een veggie pie. Op zich gezond, maar of deze helemaal detoxproof was… Dat weet ik niet. Ik gok van niet. Uiteindelijk had ik nergens last van, geen after diner dip, en het smaakte geweldig goed. Vooral de laatste week was ik ontzettend blij dat ik deze chia pudding had ontdekt.

Ik merk dat ik mij goed voel bij het gezonde eten, en zoals ik eerder ook schreef, het ligt zo dicht bij mijn eigen eetpatroon dat ik mij niet kan voorstellen dat alles opeens anders wordt. Het is in ieder geval fijn om het nieuwe jaar weer met een schone lei te beginnen. De ‘iets te veel’ eten en drinken en de drang naar bepaalde voedselgroepen zoals zoetigheden, wijn en koffie, is een stuk minder (of zelfs weg).

Bij elke detox ontdek ik nieuwe recepten, heb ik het maken van recept-video’s weer opgepakt en deze staat as we speak online. Jaaaaa. In deze video maak ik het recept voor deze chia pudding. Nu niet gelijk wegklikken. Ik ben ook geen superfood fan, maar die chia zaadjes zijn wel grappig. Samen met een water (of in dit geval amandelmelk) vormt het tot een soort jelly of pudding structuur. Houd deze gedachte even vast, en denk hierbij cacao poeder (chocolade!) en dadels (zoet!) en voor je het weet heb je een detox proof pudding in de koelkast staan. Je snapt natuurlijk dat ik hier super blij mee ben. Het is niet voor elke dag, maar op speciale momenten is zo’n ontbijtje of dessert meer dan welkom. Eh ja, je leest het goed: ontbijt of dessert. Wat wil je nog meer?

De komende tijd ga ik proberen wat meer regelmaat te vinden in het plaatsen van nieuwe filmpjes op You Tube en dus doop ik vanaf nu de vrijdag om tot filmdag. Elke vrijdag verschijnt er een spiksplinternieuw recept online. Wat er op de planning staat voor volgende week? Ik heb geen idee en dat vind ik best spannend. Eens kijken of het lukt om deze belofte van elke vrijdag een video online gaat lukken. Het kost stiekem meer tijd dan ik dacht, maar ik vind het onwijs leuk om te doen. Abonneer je dus gelijk op mijn You Tube kanaal en houd deze vrijdag weer scherp in de gaten voor een nieuw recept. Nu eerst de chiapudding… (scrol naar beneden voor de video).

Chia pudding met toppings en chocoladeNodig voor 2 personen:
Bereidingstijd: 5 minuten + nachtje in de koelkast (minimaal 6 uur).
Geïnspireerd door het recept van Minimalist Baker.
250 ml amandelmelk
40 gram chiazaad
2 el cacao poeder
5 dadels, geweekt in warm water
1/2 tl vanille extract
snuf kaneel
snuf zout

Week de dadels voor minimaal een paar minuten in heet (of net gekookt) water. Giet de dadels af en knijp het overtollige water eruit. Doe alle ingrediënten in een (mini) blender, en laat draaien tot goed gemengd en fijngemalen. Giet over in twee potjes of bakjes en zet voor een nachtje (minimaal 6 uur) in de koelkast. De volgende dag heb je een heerlijk dessert of ontbijt klaar staan.

Menusuggestie: Chocolade chia pudding + bananenbrood granola + kokosvlokken + frambozen (evt uit diepvries)
Menusuggestie 2: Chocolade chia pudding + handje gemende, ongezouten en rauwe noten + halve banaan, in plakjes.

[youtube=https://youtu.be/CqsEGu2bVGk&w=690&h=430]

Bekijk ook mijn andere ontbijt video’s op mijn You Tube kanaal en vergeet je niet te abonneren. Ik ben onwijs nieuwsgierig welk recept jij het allerlekkerste vindt? Deel het resultaat met de #beginspiration op social. En natuurlijk staat er volgende week weer een nieuw ontbijtje online.

6 reacties

  1. Ah wat leuk dat je een video erbij hebt gemaakt! Chocolade chia pudding is mijn absolute favoriet, zó lekker! Kan ook niet anders als groot chocoladeliefhebster.

    1. HI Marlotte, dankjewel. Het is altijd even wennen, zo met het praten tegen een camera. Ik ben blij dat het je de video leuk vindt. En chiapudding is hier ook echt een favoriet tijdens de detox. 😀

  2. Ik heb dit ontbijtje (of eigenlijk is het net een toetje :-)) nu al voor de tweede keer gemaakt, wat ontzettend lekker zeg!! En nog gezond ook! Ook mijn vriend is fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *