Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Chili-citroen zout

De laatste tijd zie ik steeds vaker zout met smaakjes in winkeltjes liggen. Soms zijn er kruiden aan toe gevoegd, soms gerookt of er zijn andere mooie smaken aan toe gevoegd. Zo ook kwam ik op dit recept, wat enigszins is afgeleid uit dit kookboek van Annabel Langbein. Het is stiekem een simpel receptje, maar het heeft een groot effect. Ik zie het nu al voor me met het mooie weer van de komende weken, de vele bbq’s en dit heerlijke zout over een mals gegrild stukje vlees, vis en veggies. Yumm! Laat het mooie weer maar komen..

Nodig:
100 gram zeezout
1 rode chilipeper, fijn gesneden
zeste van 1/2 citroen

Rasp de citroen boven een vijzel. Zorg dat je alleen het gele gedeelte mee-raspt; het witte deel smaakt namelijk niet zo lekker. Haal de zaadlijsten uit de rode peper en snijd deze fijn. Voeg deze samen met het zout bij de citroenrasp in de vijzel.

Nu komt het zware werk: maal, stamp en wrijf het fijn. Als het zeezout fijn gemalen en lichtroze van kleur, door de fijngemalen chilipeper, kun je stoppen. Je kunt het steeds in kleine hoeveelheden maken, en gelijk gebruiken. Geen zin om hard te werken? Een vriendinnetje maakte het in haar keukenmachine en dat ging ook prima. 🙂

Wil je het bewaren? Rooster het chili-citroenzout dan voor ongeveer 20-25 min in een voorverwarmde oven (150 graden). Op deze manier kun je het prima in een potje bewaren. Door het bakken gaan sommige kleine korreltjes zout weer aan elkaar plakken en krijg je vanzelf wat grotere brokjes ertussen zitten (wat heel erg lekker is).

2 Discussions on
“Chili-citroen zout”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.