Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Chai Latte

Chai LatteOndanks dat de winter nog niet helemaal is begonnen (het is as we speak 10 graden buiten!), besluit ik toch dit receptje met jullie te delen. Het is, vooral in de winter, een van mijn favorieten: zelf gemaakte chai lattes! Chai betekend overigens thee en latte betekend (zoals je zou verwachten) melk. Een heerlijk verwarmend, kruidig en (licht) zoete drank, met daarin ook wat cafeïne voor wanneer je niet wakker kunt (of wilt) worden bij deze korte dagen.

Eigenlijk moet je voor een echte chai latte gewone melk gebruiken, dus die van een blije koe die gezellig in een weiland loopt te grazen. Al kun je ook prima kokos-, amandel- of een andere plantaardige versie melk gebruiken. Overigens is dit niet helemaal het officiële recept, maar zie het als mijn interpretatie van een Chai Latte (Beginspiration style!;)). Het recept gaat als volgt..

Nodig voor 2 kopjes (±400-500 ml):
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
1 kopje melk (welke soort je wilt)
1 kopje water
1 kardemompeul
1 kruidnagel
1 (roze) peperkorrel
1 kleine steranijs
1/2 tl goede kwaliteit vanille extract
duimpje verse gember, ingesneden
1 zakje zwarte thee
1 klein stokje kaneel (als roerstaafje) of 1/4 tl gedroogde kaneel
Kokosbloesemsuiker of honing, naar smaak, ik gebruik meestal 2 tl kokosbloesemsuiker per kopje (zoet ja! Zoals Chai Latte hoort)

Verwarm een pannetje met de melk en water op zacht vuur. Kneus de kardemom, kruidnagel, peperkorrel licht in een vijzel en voeg deze bij de melk, samen met de verse gember en vanille extract. Laat het melkmengsel goed warm worden en voeg vervolgens de zwarte thee en de steranijs toe. Laat dit voor ongeveer 5-10 min trekken, op (heel) laag vuur. Je kunt straks een kaneelstokje gebruiken om te roeren of je voegt er nu een snuf gemalen kaneel aan toe voor de smaak.

Giet de aromatische melk door een fijn zeefje in 2 kopjes, serveer eventueel met een kaneelstokje en zoet het met wat kokosbloesemsuiker of honing. Je hebt de kaneel en zoetstof echt nodig om er een geheel van te maken, zonder is de smaak niet compleet. Enjoy!

5 Discussions on
“Chai Latte”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.