Caprese plaattaart

Toen ik deze geweldige caprese plaattaart zag, wist ik dat ik het moest maken. Het recept vond ik iets aan de lange kant, dan had ik net zo goed mijn jummy feta tomatentaart kunnen maken, dus besloot ik voor een simpelere versie te gaan en dat ging perfect. Ik gebruik hier kant en klare bladerdeeg (ja echt!), want zelf bladerdeeg maken is nog al een klusje.. De bladerdeeg maakt de korst rondom licht en luchtig, wat je wilt hebben met zo’n frisse en toch vullende taart.

De hartige taart deeg die ik normaal gesproken maak is iets steviger en compacter, waardoor het naar mijn mening niet helemaal geschikt is voor dit recept. Conclusie: het werd kant en klare bladerdeeg. Bladerdeeg koop ik het liefste bij een goede bakker of bij de biologische winkel. De Albert Heijn heeft sinds kort ook bladerdeeg in het koelvak liggen (heb ik mij laten vertellen), dus misschien is dit ook een optie. Bekijk in ieder geval even het ingrediënten lijstje. te veel ingrediënten die je niet kent, of eigenlijk niet wilt eten? Niet doen. Voor de rest is het recept voor deze caprese plaattaart heel simpel en binnen 30 minuten klaar. Perfect voor op een doordeweekse dag, lekker met een groene salade en een glaasje witte wijn nog even genieten van de nazomer.

Caprese plaat taartNodig (voor 4 personen als lunch, of voor met z’n tweetjes als diner):
Bereidingstijd: 10 min + 25 min in de oven
Geïnspireerd door Simply Delicious.
250 gram vers bladerdeeg
5 tomaten, in plakken van 1 cm
±250 gram buffelmozzarella (2 bollen), droog gedept
1 ei, geklutst
verse basilicum
zout/peper
Olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de bladerdeeg. Rol de buitenkant een keer naar binnen, druk aan en snijd hier enkele streepjes in zodat het in de oven kan rijzen. Bak de bladerdeeg voor 15 minuten in de oven of tot lichtbruin gebakken. Wanneer je het gare bladerdeeg uit de oven haalt, druk dan het midden naar beneden.

Snijd de tomaten en mozzarella in plakken van ½ centimeter. Leg de tomaten en mozzarella om en om op de taart, besprenkel met olijfolie en breng verder op smaak met zout en peper. Bestrijk alle randen van het deeg met het geklutste ei. Zet in de oven en bak voor ongeveer 10-15 minuten, of tot de randen van het deeg mooi goudbruin zijn geworden en de onderkant van het deeg gaar. Haal uit de oven en bestrooi met verse basilicum. Serveer gelijk, wanneer de caprese plaattaart nog warm is. Ik eet er graag een grote groene salade bij.

8 reacties

  1. Deze plaattaart staat nu eigenlijk standaard elke week op mijn menu, wat een simpel en lekker recept!
    De AH heeft alleen bladerdeeg waar toch nog aardig wat ‘zooi’ in zit, van welk merk gebruik jij bladerdeeg?

  2. Net die met tomaat/mozarella gemaakt, goed gelukt! Lekker hoor.
    Die andere varianten moet ik ook maar ‘ns proberen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *