Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Budget dag 8: de eetplanning

De eetplanning heb ik last minute nog wat veranderd. Uiteindelijk waren we gisteren pas laat thuis en had ik geen zin meer om naar de AH te fietsen, geen wintergroenten gehaald en dus wordt het menu voor komende week toch wat anders. Verder het idee om een week lang alleen muesli te eten als ontbijt vind ik wat saai, dus ik ga komende week wat tijd vinden om aan de slag te gaan met een ander lekker ontbijtje. Eens kijken wat binnen het budget past!

Het weekmenu:

Maandag:
Restje broccolisoep
Restje melanzane
Groene salade

Dinsdag:
spruitjes met sjalot uit de oven
kruidige bietjes salade
iets van puree/gestoomde aardappel salade

Woensdag:
Bloggersevent en daarna eten met vriendinnetje.

Donderdag:
Linzen met aubergine, munt, feta en iets met pompoen

De rest van de week volgt later, want daar ben ik nog niet helemaal uit.

De boodschappen tot nu toe:

Bakker:
1/2 volkorenbrood (€1,49)

Vomar:
Bio eieren, 10 st (€2,69)
Bio yoghurt (€1,20)
Bio melk (€0,99)
Verse feta, (€1,79)

AH:
Spruitjes (€0,79)
bio aardappels (€1,79)
winterwortel (€0,50)
Bananen (€ 1,30)

Ekoplaza:
volkoren pasta (€0,99)
rijstwafels (€0,69)
flespompoen (€1,53)
rode bieten, 2 st (€0,37)
tomaten, 4 st (€0,71)
1 blik linzen (€0,99)

Turkse supermarkt:
1 aubergine, krop sla, 1 granaatappel voor door yoghurt en verse munt, maar die zit al verrekend in het budget van vorige week.

Totaal boodschappen tot nu toe: €17,82

Boodschappen doen is inmiddels een totaal andere ervaring geworden. Ik heb me overigens tot deze winkels beperkt omdat deze qua prijs-kwaliteit prima zijn en de AH dichtbij is (terwijl ik hier eigenlijk nooit boodschappen doe!). De meeste groenten koop ik bij de Turkse winkel, bepaalde dingen toch echt graag bij de bio, al zijn de aanbiedingen bij de Vomar en AH soms zo goed dat ik ook daar wat producten haal.

Er waren ook wat vragen over tussendoortjes; wat eet ik en neem ik deze ook mee in mijn budget? Antwoord: ja! Nu zijn mijn tussendoortjes vaak fruit, handje noten, een rijstwafel met iets erop, stukje chocolade. Met bijvoorbeeld de restjes groenten kun je heel simpel een lekkere spread maken. Zo grill ik vandaag of morgen wat paprika’s, die al wat zachter zijn geworden, en pureer deze samen met tahini en andere smaakmakers tot een lekkere spread.

Verder wil ik graag aan de slag met een paar recepten waarbij je met een product meerdere dingen kunt maken en dus extra kunt besparen. Wie weet een leuke uitdaging voor de dagen waarbij ik nog niet heb besloten wat ik ga maken. To be continiued dus! Voor nu nog een fijne maandag allemaal!

2 Discussions on
“Budget dag 8: de eetplanning”
  • Hoi Ianna,
    Courgette is veelzijdig en meestal niet zo heel duur. Je kan het in een groentenovenschotel verwerken samen met bv. zoete aardappel, paprika, aubergine, wortel, pastinaak. Eigelijk alle groenten die je maar wil. Als ik courgette over hebt verwerk ik hem in een (pasta)saus. Als je deze saus pureert valt het niet eens op dat er courgette in zit.Supergezond! En je kan van courgette ook spaghetti maken (heb je wel een spyralizer voor nodig) met een zelfgemaakte pesto erbij. Of schil met een kaasschaaf linten ervan en verwerk deze in een curry of salade.

  • Weet niet of je in de buurt van de Ten Katemarkt woont, maar daar is een kraam waar alle groenten tussen de 0,50 en 1 euro kosten! Niet biologisch maar wel heel fijn, zeker een aanrader!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.