Budget dag 3: de eetplanning

Vandaag een overzicht van de eetplanning van deze week en daarbij een kleine update van dag 3. De boodschappen voor de rest van de week zijn in huis en dat is super fijn. Ik hoef alleen zaterdag wat verse aubergines te halen bij de Turk, want daar zijn ze naast goedkoop ook onwijs lekker en dan heb ik alle ingrediënten voor mijn melanzane in huis. Verder heb ik wat extra fruit in huis gehaald, want dat gaat snel.. Budget wise gaat het dus goed! Komende week ga ik aan de slag met zelf gebakken foccacia voor bij de soep. Het is te duur om bij een goede bakker te kopen en de variant uit de supermarkt is toch een stap te ver. Zelf maken is echter super goedkoop, lekker en je weet precies wat erin gaat. Ik heb er al helemaal zin in!

Nog een nieuwtje: ik ben vandaag op de aanbiedingen gaan letten, want daardoor kun je best veel geld besparen. Zo viel het mij op dat de Albert Heijn deze week best leuke aanbiedingen heeft voor allemaal verschillende soorten wintergroenten (sommige ook in de bio categorie, al vraag ik me altijd af hoe biologisch het is bij de grote supermarkten). Een weekje koken met wintergroenten zoals regenboog wortelen, aardpeer, knolselderij, bietjes en pastinaak is natuurlijk geen straf. Doe daar nog een paar rode uien bij, wat prei en een zakje zoete aardappelen en voor minder dan 10 euro heb je een hele berg veggies bij elkaar geshopt waar je zeker een heel aantal dagen van kunt smikkelen. Maar dat is een latere zorg, voor nu eerst mijn ‘eetplanning’ van deze week.

De afgelopen dagen ontbijt ik met het laatste restje home made granola, en verder heb ik bij de bio winkel een zak muesli gekocht. Tot nu toe de meest goedkope versus gezonde ontbijt tot ik weer tijd heb om een portie zelf gemaakte granola kan maken. Best lekker met yoghurt en vers fruit erbij. Qua fruit is er niet heel veel keuze zo met 35 euro te besteden.. Voor deze week zijn het peren, mandarijn en banaan. De lunch is tot nu toe de makkelijkste maaltijd, want met een beetje geluk kan ik deze week aan de slag met de restjes van de avond daarvoor. Anders heb ik nog genoeg rijstwafels met beleg, maak ik een soepje of simpele salade. Of een combi van alles bij elkaar. Al wordt dat vast de duur ;).

Mijn eetplanning ziet er als volgt uit deze week:

Maandag
Bonen-groenten salade met een eitje

Dinsdag
Ik ging aan de slag met een zuurkoolquiche, heerlijk winters met blauwe kaas en salie. Wat salade voor erbij. Het was mijn eerste zuurkooltaart en een goed gelukt experiment.

Woensdag (vanavond)
Restje quiche met salade. Op en top budget! Al heb ik vandaag nog een zelf georganiseerd bloggerevent en twee borrels, dus ik ben benieuwd hoe laat ik thuis ben vanavond.

Donderdag
Een super snelle ‘pasta pesto’, want donderdag wordt een drukke dag

Vrijdag
Soep met zelf gebakken foccacia

Zaterdag
Eten bij vrienden.

Zondag
Melanzane

So far so good dus. Ik moet zeggen dat het plannen wel makkelijk is; je doet een keer in de zoveel tijd de boodschappen en je hoeft verder niet na te denken over wat je gaat maken. Best handig op dagen dat je het druk hebt of gewoon weinig inspiratie. Al moet ik wel realistisch blijven; ik ben pas op dag 3, dus misschien valt het volgende week opeens onwijs tegen. Ik ben benieuwd hoe de rest van de week gaat verlopen en of ik mee een beetje aan het eetschema kan houden. Dat zou mooi zijn! Voor de rest ben ik nu druk bezig met een blog met daarin de eerste budgettips. Verder post ik morgen een photoblog, om jullie op deze wijze een kijkje in de budget keuken te geven.

8 reacties

    1. Herkenbaar fenomeen. Het budget maakt niet zoveel uit, maar wanneer je erop gaat letten word je er wel bewust van wat je allemaal koopt. Dat resulteert al gelijk in minder uitgaves! 🙂

  1. Wat goed dat het tot nu toe zo goed lukt! Ik ben erg nieuwsgierig naar je zuurkoolquiche, lijkt me ontzettend lekker! Ik kijk uit naar je photoblog 🙂

  2. De uitdaging gaat je goed af tot nu toe! Je weet het zelfs een beetje te combineren met je andere optie, alleen koken met seizoensproducten – petje af hoor!

  3. Hoi Ianna,
    Wat superknap! En wat een ‘goedkope’ biowinkel heb je 😉 In mijn stadje is er maar eentje, en die is in vergelijking veel duurder. Ik vertrouw de biologische producten van de Appies van deze wereld ook niet helemaal. Raar is dat eigenlijk, hè? Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *