Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Budget dag 20: terugblik op de derde week!

Het was was de afgelopen dagen even stil rondom mijn budget uitdaging, want soms zijn zelfs mijn dagen als foodblogger zo vol dat ik niet eens aan het bloggen toekom.. Dat kan blijkbaar ook! Op dat soort dagen race ik door Amsterdam, van blog event naar catering opdracht, en ik duik een nieuwe hotspot in om met een blogger of bedrijf om tafel te zitten. Voor dat je het weet is de week voorbij en is de uitdaging alweer bijna afgelopen. Help! En dat terwijl ik nog geen enkele week voor mijn budget heb kunnen koken… Het scheelt misschien maar een paar euro, maar toch! Ik ben de uitdaging zeker niet vergeten, en soms spookt het s’nachts zelfs door mijn hoofd. Dan wordt ik wakker met kreten als: ‘de aardappels zijn in de aanbieding voor een euro…!’.

Deze week ging het voor het eerst een stuk makkelijker; ik hoefde minder lang na te denken over hoe de week eruit zou gaan zien, waar ik de boodschappen ging doen en ‘dare I say’ het letten op mijn budget wordt bijna een automatisme. Niks rekenmachines door de supermarkt! Eh ja.. zo liep ik er echt bij de eerste dag!

Uiteindelijk gaf ik deze week €35,03 uit aan mijn boodschappen.. Dat gaat de goede kant op! Ondanks dat ik een paar keer buiten de deur at en ook mijn lunch niet altijd thuis werd genuttigd, had ik soms lastige momenten. Zoals van de week toen ik, door alle drukte heen, mijn avondeten moest regelen voor op werk. Ik stopte bij Marqt, om gauw wat te kopen, zodat een salade had of een paar groenten waar ik makkelijk een gerecht mee kon maken. Echter, het mini zakje bloemkool voor bijna 4 euro hield mij tegen. Uiteindelijk dook ik de keuken in met wat ik in huis had en maakte een heerlijke salade met kikkererwten, pompoen, feta en tomaatjes. Super simpel, super lekker en ik was stiekem best trots op mezelf dat ik niet voor ‘het gemak’ had gekozen.

Op andere momenten kun je met een beetje creativiteit ver komen, zoals vanochtend bij het ontbijt. Waar ik smikkelde van de toast met wilde gerookte zalm, cream cheese en scrambled eggs. Onwijs lekker, geen ontbijt voor elke dag, maar dat maakt het juist specialer. De zalm was de duurste aankoop, zoals je zou verwachten, maar met wat restjes en twee eieren (en zo duur zijn deze ook niet) stond een heerlijk ontbijt op tafel. Wat ik door deze uitdaging heb geleerd is dat ik met een beetje planning echt niet al mijn luxe producten aan de kant hoeft te zetten, onder het motto van ‘ik mag geen geld uitgeven’. Juist dit soort momenten, en door het lekkere eten, krijg ik nieuwe energie voor komende week.. Waarbij ik de helft van de tijd natuurlijk alweer op pad ben, maar daarover dinsdag meer! 😉

5 Discussions on
“Budget dag 20: terugblik op de derde week!”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.