Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Budget dag 14: terugblik op de tweede week

Wat gaat de tijd toch snel! En niet perce op een goede manier, want de afgelopen dagen zijn voorbij gevlogen. Zo ook alweer de tweede week van de budget uitdaging! Ik moet eerlijk toegeven dat het deze week wat minder goed ging. Vooral op drukke dagen wordt het echt een uitdaging om binnen budget te blijven, want uiteindelijk staat er meer geld op mijn rekening en dus is er geen echte noodzaak om mij aan het budget te houden.. Het is immers zoveel makkelijker om gewoon geld uit te geven zonder er elke keer bij na te denken! Op een of andere manier kan ik het niet, en daarbij is het zonde van de tijd die ik er al in heb gestoken, want dan is het allemaal voor ‘niks’ geweest. Hoe dan ook, maandag t/m woensdag braaf de eetplanning gevolgd, maar vanaf donderdag ging het mis… De rest van week 2 zag er ongeveer zo uit:

Donderdag
Broodje met kaas

Vrijdag
Frietjes

Zaterdag
Simpele pasta met verse tomatensaus

Zondag
restjes

Na de hele dag op pad te zijn geweest, lunchte ik op donderdag pas heel laat waardoor diner bestond uit een broodje kaas. Heel boring, maar ik had gewoon geen trek meer. Ook op vrijdag en zaterdag was ik de hele dag op pad, en in de avond waren we beiden best moe en hadden we weinig inspiratie. Op vrijdag werden het dus frietjes (wel heel goedkoop ;)) en op zaterdag de simpelste, maar onwijs lekkere, pasta met verse tomatensaus en wat geraspte pecorino. Voor vanavond staan er restjes op de planning; in de groenteschaal ligt nog van alles en heel eerlijk gezegd heb ik verder nog niet gekeken wat de mogelijkheden zijn.

Voor komende week heb ik al een week menu gemaakt voor de gehele week; misschien dat het dan beter werkt. Deze komt morgen online te staan! Ik wil heeeel graag een keer binnen budget blijven en het liefste ook nog een week helemaal thuis eten. Dat laatste wordt misschien nog wel het lastigste. Voor nu rest mij alleen de laatste boodschappen en de conclusie dat ik ook deze week iets over budget ben gegaan. Uiteindelijk kwam ik uit op een bedrag van €38,35. Helaas pindakaas dus! Het resultaat van een paar stuks fruit op de markt, het speltbroodje met kaas van Marqt, de frietjes van vrijdag en de laatste weekend boodschappen (brood, beleg, avocado, sinaasappels voor verse jus, pure chocolade en wat tomaten).

2 Discussions on
“Budget dag 14: terugblik op de tweede week”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.