Bosui-munt pesto

Ondertussen is het alweer dag 4 en dat betekent nog 26 dagen te gaan… Maar, wie houdt het bij ;). Het gaat goed, het eten is lekker en voel me eigenlijk best normaal. Los van een verkoudheid, of beter gezegd, schorre stem die een beetje is blijven hangen na een weekendje ziek zijn. Afgelopen tijd was het iets te druk geweest en zodra ik dan stil sta, lijkt het alsof alles eruit kwam. Alle stress, drukte en vooral vermoeidheid. Ondanks dat ben ik blij dat ik ben begonnen met mijn detox, want zoals jullie dat vast zullen herkennen: hoe dichterbij de datum komt, hoe meer redenen er zijn om het te verplaatsen. Onder het motto van ‘het komt nu niet zo goed uit’. Wat blijkt: bij mij is dit meestal het geval en dus moet ik maar gewoon beginnen. Maar eenmaal begonnen kan ik alles aan ;), en zelfs het vooruitzicht van gezellig Spanje-Nederland kijken, zonder snacks of wijnjes, lijkt zelfs geen uitdaging meer te zijn.. Kom maar op!

Ondertussen begin ik steeds meer te wennen aan mijn ‘nieuwe’ eetpatroon. De eerste paar dagen is het altijd even omschakelen. Het lijkt soms of ik alleen maar aan het koken ben en af en toe wat extra boodschappen haal. En laten we de afwas niet vergeten.. Not so relaxing, kan ik je vertellen. Zodra de eerste dagen voorbij zijn, merk je dat je meer routine krijgt en alles alweer gauw normaal wordt. Voordat ik begon had ik alvast wat receptjes getest, zodat ik gelijk met veel lekkers in de koelkast kon beginnen. Sommige recepten staan al op mijn blog, anderen zul je via social media en binnenkort op mijn blog tegenkomen.

Voor vandaag het eerste receptje en wel deze ontzettend lekkere pesto! Iedereen kent natuurlijk de standaard (en lekkere!) pesto van basilicum, maar soms heb je gewoon zin in iets anders. Deze is fris door de verse munt, maar heeft toch pit doordat je bosui gebruikt. En om het helemaal af te maken, geven de amandelen met water een romige smaak aan het geheel. Een blijvertje dus!

Nodig:
40 gram witte amandelen (ongezouten!)
4 bosuitjes
15 gram verse munt
4 el water
4 el olijfolie
1 el citroensap
snuf zeezout
vers gemalen peper

Voeg alle ingrediënten in een keukenprocessor of in een bakje voor de staafmixer. Maal fijn, al mogen er nog best een beetje stukjes in zitten. Bewaar in de koelkast, in een afgesloten bakje. Op deze manier blijft het een paar dagen goed. Lekker op brood, crackers, als basis voor een dressing of bijvoorbeeld op een stukje gegrild lamsvlees.

6 reacties

  1. Ik ben ontzettend benieuwd hoe dit smaakt, dus ik sla ‘em op en ga het dit weekend uitproberen! Succes en veel plezier met je detox 🙂

  2. Wat een heerlijke pesto!
    Ik heb hem van de week gemaakt en het bakje is leeg gegaan!
    De combinatie van citroen, munt en bosui is verfrissend en verrassend :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *