Zie hier mijn nieuwste verslaving: witte bonenspead. Je kunt er overigens ook andere bonen voor gebruiken, maar deze heb ik altijd in huis. Het wordt een kort stukje vandaag, aangezien ik nog in Londen zit. Toch wilde ik jullie dit heerlijke recept niet onthouden. Heerlijk op een cracker, toast of gewoon een broodje. Eventueel met wat schijfjes tomaat, komkommer en wat kiemen om het helemaal af te maken. Fijne maandag!
Nodig:
1 blikje witte bonen (afgegoten ±240 gram), dit mag overigens ook een andere variant zijn.
1 el citroensap
3 el goede olijfolie
1/2 teentje knoflook, geperst
(witte) peper
zout
Giet de bonen af, spoel deze goed onder koud water en laat het uitlekken. Voeg ondertussen de citroensap, olijfolie en 1/2 teentje knoflook in de keukenmachine. Doe de witte bonen daarbij, en pulseer een aantal keer. Er mogen nog best wat stukjes in zitten. Breng op smaak met zout en peper, serveer in een bakje met wat extra olijfolie erop.
Lekker Ianna! Veel plezier in London!
Ziet er heerlijk uit, en nog gezond ook!
Je hebt echt een hele leuke en inspirerende blog,
ik ga je zeker volgen!
Liefs, Jennifer
Dankje! Super leuk om te horen. Groetjes, Ianna
Ik heb echt nog nooit bonenspread op, maar klinkt eigenlijk best prima 🙂
Het is simpel en gezond. Enn weer eens wat anders dan een broodje kaas ;)!
Hoi Ianna, ik heb zojuist deze bonenspread gemaakt. Geen 5 minuten werk voor een heerlijke basis spread. De eerste keer proeven werd ik al helemaal geïnspireerd (gebeginspireerd?) om er van alles doorheen te werken. Een keertje met zoetzure worteltjes, met courgette, met een zuur pepertje… Koriander, komijn, basilicum, peterselie… alles staat open. En zo plain als ‘ie nu is smaakt ‘ie al voortreffelijk. Dank je voor alle heerlijke recepten op je site.
haha, dank voor de complimenten! Het is zeker een goed basisrecept om verder uit te werken. Heerlijk met verse kruiden erdoor, of een rood pepertje voor wat meer spice. Ik ben zelf fan om de basis neutraler te laten en dan heerlijk te bedekken met gegrilde groenten of als dip te gebruiken (met wat komijn en koriander) voor crudite. Ik ben benieuwd wat jou favo combinaties zijn!
ik heb hem gister gemaakt voor op de broodjes bij de soep, en het was echt heerlijk 🙂
zéér lekker! wij maken het met rozemarijn (en een tikje gerookt paprikapoeder).
kindjes zijn er dol op
als broodbeleg
dip
of vulling voor een pitabroodje
Bedankt voor je berichtje! Was super om te horen dat het zo in de smaak valt. Jullie combi klinkt ook helemaal top; lijkt me heerlijk met een snuf paprikapoeder.