Stiekem weten we het allemaal: wat we eten heeft invloed op ons lichaam, maar ook op onze huid. Daarom waren Sees (The Lion Kitchen) en ik helemaal enthousiast om aan de slag te gaan met onze nieuwe Blogger2Meet in samenwerking met Weleda. Vorig jaar lanceerde Weleda namelijk een succesvolle campagne rondom een nieuw crème: ‘Skin Food‘, waarbij de vraag werd gesteld: “Wat eet je huid vandaag?”. Onder begeleiding van voedingsdeskundige Stefanie Klaver (waar ik ook de eerdere Food&Sports workshops mee organiseerde) en schoonheidsspecialiste Danielle Ooteman gingen wij aan de slag met een masterclass bij de privatedining locatie La Soiree. Daarbij doken Sees en ik de keuken in voor een heerlijk driegangendiner! We gingen natuurlijk aan de slag met ingrediënten die goed zijn voor je huid, om deze van binnenuit te voeden. Denk aan: avocado, vette vis, groene asperges, frambozen, noten, cacao, amandelen, zoete aardappel en venkel. Bekijk Instagram voor alle behind-the-scenes foto’s!
Om jullie alvast een preview te geven, deel ik mijn favoriete recept: de salade met frambozen en gebakken feta. Gezonde voeding voor je huid hoeft niet lastig te zijn. De tip van Stefanie is: “Er zijn veel ingrediënten die bijdragen aan een gezonde, mooie huid. In principe is het credo simpel: kies voor natuurlijke producten, voldoende en verschillende groente en fruit en minimaal 1,5 liter water, en je bent heel goed op weg. En let verder ook op wat je níet eet: vermijd dus een teveel aan zoute snacks, suiker, alcohol en gefrituurd voedsel!” Zo is de avocado is een goede bron van vezels en kalium, bomvol vitamine A, bevat aminozuren en antioxidanten. Het zuivert de huid en helpt bij ontdoen van dode huidcellen. En frambozen zijn tot de nok toe gevuld met vitamine C, rijk aan antioxidanten en ellaginezuur. Het helpt de afname van het bindweefsel tegen te gaan, waardoor de huid soepeler en elastischer blijft. Zoo lekker en dus gezond voor je huid!
Nodig voor 4 personen als voor- of bijgerecht:
250 gram feta
4 ruime handen salade, naar keuze
bakje frambozen (150 gram)
1 avocado
2 el frambozenazijn
4 el olijfolie
zout/peper
Pompoenpitten (optioneel)
eetbare viooltjes, ter decoratie
Zet een pan op het vuur, met daarin een klein scheutje olijfolie. Snijd de feta in vier stukken en leg deze in de warme olie. Beweeg de stukken niet te veel, want daardoor laat het krokante laagje los en dat is juist erg lekker. Bak voor 3-4 minuten aan elke kant, of tot er een mooi bruin korstje op zit.
Verdeel de salade over vier diepe borden. Snijd de avocado in plakjes en verdeel deze samen met de frambozen over de borden. Mix in een klein bakje de frambozenazijn en olijfolie. Giet over de salade en breng verder op smaak met zout en peper. Leg de gebakken feta op het bord, bestrooi met pompoenpitten, decoreer met de eetbare viooltjes en serveer gelijk.
Ps. Nieuwsgierig wat we nog meer hebben gegeten? Op thelionkitchen.com vind je nu het recept voor zeewolf in amandeljasje! Yumm..
Gebakken feta? klinkt fantastisch!
Ja, zoo lekker! Het geeft een andere smaak mee aan de feta en het is zo simpel om te maken.