Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Bijenpollen

Superfoods worden de laatste tijd steeds populairder, denk aan Chia zaad, kokosolie of rauwe cacao. De bijenpollen zijn naar mijn weten nog niet heel bekend, misschien omdat ze nog niet overal zo makkelijk verkrijgbaar zijn. Na er meer over te hebben gelezen, kom ik er erachter dat ze vroeger als medicijn werden gebruikt. Daarnaast krijgt het vaak de titel “de fontein van de jeugd”. Wat mij natuurlijk erg nieuwsgierig maakt.

Bijenpollen is eigenlijk niks anders dan stuifmeel.  De bijen verzamelen het stuifmeel en voegen daar nectar en enzymen aan toe. Daardoor zit het blijkbaar vol zit met vitamines, mineralen en spoorelementen, vooral de vitamines B en antioxidanten die je lichaam helpt beschermen tegen cel schade.

De bijenpollen zijn goed voor een boost aan energie. Daarnaast, als ik het onderzoek mag geloven, blijken deze kleine bij pollen ook ervoor te zorgen dat het ouder worden wordt vertraagd. Volgens ene Dr. Joirisch heeft het nog meer preventieve en opbouwende eigenschappen, zoals het verbeteren van je huid, het zorgt ervoor dat vreetbuien afnemen en een beter immuunsysteem. Wat handig en dat bereik je al met een theelepeltje per dag. Soms hoor ik mensen zeggen dat ze 1 eetlepel gebruiken, maar ik denk dat het verstandig is om het rustig op te bouwen en goed op je lichaam te letten.

Waar kun je het in verwerken? Maak van een smoothie een echte energiebooster door er wat bijenpollen aan toe te voegen. Doe een theelepeltje/schepje door de yoghurt of muesli. Je kunt het zelfs puur “eten”, dus op zichzelf, even gauw tussendoor voor wat meer energie.

Wees echter voorzichtig waar je de bijenpollen koopt, er kan echt een groot verschil in kwaliteit zitten en dus in smaak. Sommige zijn ronduit vies! Het beste kun je ze vers bij de imkers kopen, al heb ik er nu 1 bij de biologische winkel gekocht en die smaakt prima. Hoe bonter de kleuren, hoe verser ze zijn. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en wie er een lepeltje bijenpollen in zijn/haar dagelijkse eetpatroon gebruikt!

9 Discussions on
“Bijenpollen”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.