Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Beginspiration’s weekmenu #5

Het is zondag en dat betekent dat ik met veel plezier een nieuw weekmenu voor jullie heb samengesteld. Met de Paasdagen in het vooruitzicht, wilde ik dit weekmenu in eerste instantie omtoveren tot een Paas inspiratie post. Al gauw bedacht ik mij dat het helemaal niet handig was. Als jullie de hele week al eitjes zouden eten, dan kun je geen ei meer zien met de Paasdagen. En dat is niet helemaal de bedoeling. Dus besloot ik aan de slag te gaan met een weekmenu vol gezonde en simpele maaltijden, zodat je alle andere tijd bijvoorbeeld kunt besteden aan de voorbereidingen voor Pasen. Om toch in de Paas-sferen te komen, post ik morgen een artikel vol kookinspiratie voor komend weekend. 🙂 Fijne zondag.

linzen salade met wortel en kruidenMaandag:
Spicy linzen salade met wortel. Een simpele en frisse salade die je heel gemakkelijk van te voren kunt maken. Zelfs een dag van te voren, maar dan zou ik even wachten met de dressing. Heel handig wanneer je geen tijd hebt om te koken.

vegetarische mexicaanse taco salade bowlDinsdag:
Mexicaanse taco bowl. Een recept geïnspireerd door de heerlijke taco’s die ik in Londen at, alleen dan net iets gezonder. Vooral de spicy zoete aardappeltjes zijn favoriet, en erg lekker in combinatie met de frisse salade en romige avocado.

Geroosterde bloemkool soepWoensdag:
Geroosterde bloemkoolsoep met venkel. Ik eet elke week wel een keertje soep. De basis wisselt, maar het blijft een maaltijd dat ik maar al te graag op tafel zet. Het is makkelijk om te maken en er zitten (bij mij) veel groente in. Super gezond dus. Deze met bloemkool & venkel blijft een favoriet.

vegetarische plaattaart met artisjok, rode ui en taleggioDonderdag:
Plaattaart met artisjok en talegio. Plaattaarten zijn erg populair hier op mijn blog, en ondertussen staan er alweer heel wat variaties online. Deze combinatie is geïnspireerd door een lunch bij Stek. Een gezellige hotspot in Amsterdam waar je heerlijk kunt lunchen en in de zomer kunt genieten van de zon op het terras. Simpel om te maken, en binnen een half uurtje klaar. Perfectie. 🙂

8
Vrijdag:

Warme quinoa salade met aubergine en tomaat. Ondanks dat het een wat ouder recept is, maak ik het nog steeds graag. De laatste tijd eet ik deze salade met rijst of pasta als basis. Lekker met mozzarella of wat verkruimelde feta erdoorheen om deze warme salade af te maken.

sconeOntbijt inspiratie:
Scones. Iets meer tijd dit weekend? Maak een portie scones voor bij een uitgebreid ontbijt. Denk aan: clotted cream, zelfgemaakte jam en lemon curd. Happy morning.

IMG_9913Weekend koken:
Indiase aardappel koekjes + salsa. Ik houd van de Indiase keuken, maar ik eet het veel te weinig en ik maak het nog minder vaak. Wanneer ik tijd over heb, ga ik al te graag aan de slag met deze spicy aardappelkoekjes met een simpele salsa. Lekker als borrelhapje, als snack of onderdeel van een Indiase-inspired maaltijd.

IMG_9466Zelf maken:
Crackers. Ik was vergeten dat ik dit recept al online heb gezet. Zoals jullie misschien weten: ik eet graag crackers en het liefste met veel avocado, zout en peper. Normaal gesproken kocht ik altijd crackers, tot ik het zelf probeerde te maken en het resultaat was zo goed. Sinds dien bak ik ze zelf.

vegan kokos chocolade fudgeSter van de week:
Vegan chocoladefudge. Waarom deel ik dit recept? Omdat het fudge is, en chocolade, en daardoor zooo verslavend lekker. Daarbij super simpel om te maken. Punt. Uit. Maken.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.