Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Beginspiration’s weekmenu #4

Jaaa, het is weer zondag en dus hoogtijd voor een een nieuw weekmenu en dit is alweer weekmenu 4. Wat vliegt de tijd. Al een week lang ben ik half ziek. Niet echt ziek worden, maar eigenlijk wel het liefste de hele dag slapen. Dat soort dingen. Je kent het wel. Dus sta ik het liefst zo min mogelijk in de keuken (ja echt) en grijp ik dan terug op de klassiekers die makkelijk, gezond en snel zijn. En deze klassiekers vind je ook terug in dit weekmenu. Van zoete aardappel frieten (mijn favorieten met cajun kruiden) tot mijn favoriete venkel salade. Yumm…

Nu ben ik eigenlijk wel heel nieuwsgierig: wie maakt er een recept (of recepten) uit mijn weekmenu? Of gebruik je het meer als inspiratie? Ik hoor het graag. Net als alle tips, of wanneer je nog iets mist, of heel graag terug wilt zien op mijn blog. En wil je het resultaat delen? (JAAA!) Laat dan een berichtje achter. Hieronder, op Facebook of op Instagram met #beginspiration. Ik kijk uit naar jullie fotootjes. 🙂

Zoete aardappel friet met cajun kruidenMaandag:
Cajun zoete aardappel friet. Ik kan echt blij worden van een portie friet. Met mayonaise of een andere lekkere dip. Heel soms haal ik patatjes bij de lokale friettent (als ik echt geen zin heb om te koken), maar maak ze vooral heel graag zelf. Zoals deze met zoete aardappel en cajun kruiden. En een burger erbij. Yummm. Een goed begin van de week.

Vegetarische gevulde aubergineDinsdag:
Gevulde aubergine. Perfect voor restjes feta of geitenkaas, en makkelijk te combineren met bijvoorbeeld een snelle couscous salade. Werp dus vooral een blik op de menusuggestie. 🙂

Gezonde gierst salade met groentenWoensdag:
Gierst salade met pompoen en bloemkool. Dit recept is zo makkelijk. Gierst koken + groenten in de oven = klaar is kees. Het duurt iets langer, maar het ik hoef er niet op te letten en kan ondertussen iets anders doen. Niet zoveel tijd, of gewoon geen zin om lang te wachten? Vervang de gierst door couscous en blancheer de pompoen kort, om ze vervolgens mee te bakken met de bloemkool roosjes.

Zelf gehaktballen makenDonderdag:
Oma’s gehaktballen. Het recept voor deze gehaktballen is volgens mij niet van mijn oma, maar het is wel hoe mijn vader ze altijd maakt. Met een verslavend lekkere tomaten jus die perfect past bij alle (laatste) (andijvie!) stampotten van het jaar.

Honestly healthy venkel haloumi saladVrijdag:
Venkel salade met haloumi. Ik eet deze salade graag als licht hoofdgerecht met extra plakjes haloumi (of eventueel een gegrilde kipfilet). Simpel om te maken, gezond en een fijne manier om de werkweek af te sluiten.

Bananenbrood granolaOntbijtinspiratie:
Bananenbrood granola. Wat kan ik hierover zeggen? Bananenbrood + granola = deze granola moet je echt maken. Wie wilt er immer niet ontbijten met bananenbrood? Inderdaad. 🙂

Echte uiensoep met cheddar croutonWeekend koken:
Echte uiensoep met kaascroutons. Hoe langer deze uiensoep op het vuur staat, hoe smakelijker deze wordt. Super simpel om te maken en perfect voor alle (restjes) uien die je in huis hebt.

IMG_0296Zelf maken:
Geitenkaas-kruiden spread. Verslavend lekker en in vijf minuten klaar. Door de knoflook even te garen, wordt het milder van smaak en de spread nog lekkerder. Dit is overigens ook een handige spread voor al je restjes kruiden.

IMG_0071Ster van de week:
Chocolade koeken bakken. Deze koeken maak ik met zowel chocolade als cacao. Om ervoor te zorgen dat ze extra veel naar chocolade smaken. De textuur van deze koeken (aan de ene kant knapperig, maar toch chewie) maakt ze verslavend lekker.

2 Discussions on
“Beginspiration’s weekmenu #4”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.