Beginspiration’s Weekmenu #2

Wauw, wat een enthousiaste en leuke reacties. Echt super leuk om te zien dat jullie deze post massaal gingen lezen… Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd wie er iets van mijn vorige weekmenu heeft gemaakt? ūüôā Het is weer zondag, en dus staat er een nieuw menu op jullie te wachten… Deze keer met een vegetarische burger, simpele salades, joodse penicilline en¬†nog veel meer!

Maandag:
Deze wortelbeignets met haloumi is een van de eerste recepten die ik op beginspiration.nl plaatste en ook een van de eerste recepten waar ik graag haloumi voor gebruikt. Zowel de haloumi als deze wortelbeignets blijven favorieten.

WortelbeignetsDinsdag:
Linzensalade met geitenkaas, verse munt en gezouten amandelen. Deze salade is ge√Įnspireerd door een salade die ik graag bij REIN at. De combinatie¬†dadels, geitenkaas, verse munt en de gezouten amandelen smaakt echt goed. En door de linzen te gebruiken, is dit gelijk een vullende maaltijd geworden.

Gezonde linzen salade met geitenkaas en muntWoensdag:
Een ding wat je van mij moet weten: ik houd van burgers. I love it. En deze vegetarische zoete aardappel burger is super lekker en gezond. Perfect voor zo halverwege de week.

Zoete aardappel burgerDonderdag:
Wraps met spicy kikkererwten. Deze kikkererwten staan hier vaak op het menu.¬†Ik eet het overigens ook graag in pita broodjes, bij rijst of gewoon zo met wat brood. Super lekker. Laatst maakte ik er wraps mee, met een dikke laag hummus. Gewoon omdat het bijna weekend is. ūüėČ De wraps kun je overigens simpel zelf maken.

wraps met kikkererwtenVrijdag:
Deze coleslaw, met een gezonde twist, at ik graag tijdens mijn detox. Gewoon zo als lunch, of als diner met een paar simpele sides. Kijk bij het recept voor een paar lekkere menusuggesties.

Rode coolslawOntbijt inspiratie:
Eiersalade; ik eet het eigenlijk nooit, maar als ik het maak dan moet het goed zijn. En dan is zelfgemaakt het allerlekkerste.

IMG_2344Weekend koken:
Kippenbouillon (+ soep maken). Op regenachtige dagen in het weekend maak ik graag een grote portie bouillon. Daar stop ik mijn mini vriezer helemaal vol mee, zodat ik doordeweeks iets lekkers heb. Perfect als als basis voor sauzen of soep.

IMG_0020Zelf maken:
Salie pesto. Een goede smaakmaker die een simpel gerecht binnen een handomdraai opleukt tot iets fenomenaal. Denk aan: soep, pasta, ovenschotels, op gegrild vlees, in stoofschotels, en ga zo maar door. Ook heel handig wanneer je een restje salie in de koelkast heb liggen, maar geen idee hebt wat je ermee moet maken.

Zelf maken salie pestoSter van de week:
Zelfgemaakte snickers. Deze pinda-chocolade repen moet je maken. Echt deze zijn verslavend lekker. Dus kijk uit, want voor je het weet heb je alles opgegeten.

Choco pinda repen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *