Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Beginspiration’s kookboeken challenge

Het is geen geheim dat ik van kookboeken houd. Alleen kom ik er steeds vaker achter hoe weinig ik er uiteindelijk uit maak. Ik vind het heerlijk om door mijn nieuwe boeken te bladeren, maar echt koken…. Dat gebeurt maar weinig. Ondertussen heb ik een mooie collectie aan kookboeken in de kast staan. Het is zelfs zo erg dat het bijna niet meer in mijn kast past, en toch groeit mijn wensenlijstje. Al is de grootste grap dat er in die vele kookboeken ook veel recepten staan die ik graag wil proberen. Alleen zodra ik het kookboek terug in de kast zet, ben ik het recept ook vergeten en maak ik het nooit. Deze challenge komt dus als geroepen. Ik vind het superleuk, maar stiekem ook best spannend. Zeven dagen lang alles uit kookboeken koken.Gaat dit lukken?

De regels

 • Ontbijt, lunch, diner en uitgebreide snacks en baksels; alle recepten komen de week uit een kookboek.
 • De uitdaging duurt in totaal zeven dagen. Van maandag 18 tot 24 juli.
 • Het geldt niet wanneer ik een dag buiten de deur eet, maar ik ga proberen om dit tot een minimum te beperken. En afhalen is deze week niet toegestaan. 🙂
 • Elke dag komt er minimaal een recept online en daar mogen jullie in meebepalen.
 • Aan het eind van de week vind je een volledig weekmenu, inclusief mijn favoriete recepten en de kookboeken waar ik uit heb gekookt. Mocht je niet zo lang kunnen wachten, op Snapchat (Beginspiration) krijg je een kijkje achter de schermen.

Doe je mee deze week, heb jij een recept die ik echt moet maken, of een kookboek waar ik mee aan de slag moet? Laat hieronder een berichtje achter (of op Social Media) en ik ga ermee aan de slag. Maandag is het zover, dan schrijf ik mijn eerste blog en deel ik het eerste recept. Tot maandag.

11 Discussions on
“Beginspiration’s kookboeken challenge”
 • Wat een leuke challenge! Ik heb ook een grote liefde voor kookboeken maar ik vind het ook ‘moeilijk’ om er uit te koken! Precies zoals bij jou blader ik er enthousiast in en zie ik heel veel wat ik zou willen maken. Om vervolgens dat weer te vergeten en op Pinterest te belanden als ik een recept zoek 😉

  Ik voel me geïnspireerd door je en misschien ga ikzelf binnenkort ook eens een kookboeken challenge doen!

  • Hi Laura, dank voor je berichtje en wat leuk om te lezen dat jij dit herkent bij jezelf. 😀 Mocht je nog een leuk kookboek of recept weten, deel het gerust. Ik kan nog wel wat inspiratie gebruiken voor volgende week. 😀

 • Aahhh wat een leuk idee! Kan niet wachten.
  Ik heb vorige week het boek “zoals alleen oma het kan” van 24 kitchen gekocht. Heb er al 3 recepten uit gemaakt.

 • Wat een leuke challenge! Ik ben zelf ook gek op kookboeken, ze zijn ook zo mooi. Ik moet zeggen dat ik er eigenlijk best wel vaak wat uit maak of er inspiratie uit haal en er dan een eigen draai aan geef. Succes aankomende week, ik ben heel benieuwd!

 • Ik kook juist erg graag en veel uit kookboeken. Dus als je nog tips hebt dan hoor ik het graag, er kan altijd een nieuw kookboek bij.

  • Hi Lotte, wat leuk dat je juist zoveel uit kookboeken kookt. Mocht je nog een tip hebben dan hoor ik het graag. Ik ga in ieder geval deze week een lijstje bijhouden met mijn favorite recepten + kookboeken. 😀 Houd je op de hoogte.

 • Ben ook een kookboekengek. Ik kook er zeker uit maar zou het veel meer moeten doen.
  Wat mij betreft pak je voor je challenge Love & Lekons erbij. En All-day Bowls.
  Mijn favorieten.
  Leuke challenge. Veel plezier.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.