Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Beginspiration viert feest: Abonnement Gezond Eten Magazine!

Ken jij het magazine Gezond Eten al? Een tijdje geleden noemde ze Beginspiration.nl als blog van de maand; een onwijs leuke eer! Sinds dien blader ik er graag doorheen voor nieuwe eet- en kookinspiratie. Gezond Eten magazine is voor mensen die graag wat bewuster willen leven, zonder aan plezier in te leveren. Plezier in het koken en het eten natuurlijk! Het tijdschrift bevat naast veel lekkere en gezonde recepten ook leuke achtergrondartikelen, met daarbij praktische en interessante weetjes. Met de steeds korter wordende dagen (helaas) vind ik niks fijners dan een avondje op de bank met een tijdschrift om bij te komen van alle drukte.. Hopelijk vinden jullie dit natuurlijk ook!

Vandaag mag ik namelijk 4x een abonnement op Gezond Eten Magazine weggeven! Je ontvangt dan 3 maanden lang het magazine gratis in de bus. Wil jij graag een van de gelukkige winnaars zijn? Doe dan mee met deze win-actie:

 • Laat hieronder een berichtje achter, met een geldig e-mailadres, en geef antwoord op de vraag: Wat is jouw beste tip om gezond(er) te eten?
 • Neem een kijkje op de Facebookpagina van Gezond Eten.
 • Natuurlijk is het tof wanneer je de Beginspiration Facebookpagina ‘liked’ en handig om op de hoogte te blijven van de komende win-acties ;)
 • De actie loopt t/m dinsdag 7 oktober.

De winnaars krijgen op woensdag 8 oktober per e-mail bericht, dus zorg dat je een juist e-mailadres invult waarop ik je kan bereiken!

 

82 Discussions on
“Beginspiration viert feest: Abonnement Gezond Eten Magazine!”
 • Ik eet gezonder door minder te eten. Ik ook ook 3 x in de week vega en sla wel eens een dag de aardappels of pasta over. Dan eet ik iets meer groente en een lekker stuk vlees

 • Mijn beste tip om gezonder te eten? Eet echt eten: biologisch, zonder zakjes & pakjes, van het seizoen en zoveel mogelijk uit de streek. Gooi echter niet in 1 keer het roer helemaal om, maar doe het in stapjes, voorkom stress!

 • Wat een leuke actie, ik kan juist heel veel tips gebruiken om gezonder te gaan eten, t gaat allemaal niet van een leien dakje…
  De tip die ik heb is lees etiketten in de supermarkt.

 • Mijn tip om gezond te eten is om zo puur mogelijk te eten. Alles kun je zelf maken, dus geen pakjes en zakjes! Ik zou herl graag een abonnement willen winnen, omdat voor mij helaas niet geldt dat je in het weekend kan relaxen (intro vam bovenstaand stuk) maat ik vaak slaapdiensten draai. Omdat op mijn werk vaak boodschappen wordt besteld bestaande uit pakjes en potjes ben ik pas een werkgroepje begonnen met een collega om gezonder te eten. Zelf eet ik al 1,5 jaar zonder suiker. Ik zou graag dit magazine (nadat ik het zelf heb gelexen) op mijn werk willen neerleggen zodat clienten dit ook kunnen lezen en het hen hopelijk stimuleert om gezonder te eten.

 • Ik denk dat het belangrijk is dat je vanuit je tenen beseft hoe belangrijk het is om goed voor je lijf te zorgen. Leren zoveel van jezelf te houden dat je je lichaam ziet als een tempel waarin je woont. Evt met positieve affirmaties en het wiel voor affirmaties werken. En dan ga je stap voor stap levensmiddelen vervangen en met ieder stapje blij zijn. Je denkwijze moet veranderen en niks te dieet.

 • Ik plan op zondag wat ik die week ga eten en ik maak op maandag een grote pan soep bv. broccoli soep met zoete aardappel of pompoen soep wat ik over houd vries ik in voor als ik een keer geen zin heb om te koken. Op Zondag maak ik zakjes klaar met rauwe groentes ( worteltjes, tomaatjes, paprika, selderij etc.) door alles
  Voor te bereiden heb je gezond fast food.

 • DE tip heb ik helaas niet. Het is toch vooral een kwestie van doorzetten. Waarbij je wel de moeite moet doen om dingen te ontdekken die je echt lekker vindt. En de verleidingen blijven toch wel op de loer liggen; bij mij wel in elk geval. Wat je in ieder geval moet proberen als je dat nog niet deed, zijn zoete aardappelen (bataat). Gemakkelijk klaar te maken; niet duur; het hele jaar door verkrijgbaar en supergezond. En zorg dat je niets ongezonden in huis hebt. Voor de lekkere trek neem ik vaak studentenhaver. Toch ook nog redelijk gezond lijkt me. En ik heb dan toch mijn zoetigheid.

 • Als je wilt beginnen met een gezondere leefstijl kan je het best alle pakjes en zakjes achterwege laten en alles zelf klaar gaan maken met verse produkten.

 • Koop regelmatig een soort groente of fruit die je niet kent. Even thuis Googlen en je vindt er vast een lekker recept bij. Leuk en gezond 🙂 !

 • We weten bijna allemaal wel dat meer water drinken goed voor ons is. Helaas heb ik zelf gemerkt dat ik dat nog weleens moeilijk vind, totdat ik laatst iets eenvoudigs ontdekte: iets toevoegen aan m’n water. Soms zijn dat wat schijfjes citroen/limoen/sinaasappel, bevroren bessen (die dan ontdooien in je water!) of komkommer. Maar iets spannenders als een takje dille of een stukje gember vind ik ook lekker. Even schudden (met je flesje) en klaar 🙂
  (Als je geen flesje met zo’n speciaal filter hebt kun je grotere stukjes eenvoudig uit je flesje halen door deze op de kop te houden en ze er met een pincet uit te trekken)

 • Sinds ik een slowjuicer heb begin ik elke dag met een fruit/groentesapje om meteen goed te starten. Ook handig om bij je man en kinderen de nodige voedingsstoffen erin te krijgen!

 • Bij gezond eten denk ik in eerste instantie aan vers en zelfgemaakt. dus voor mij geen pakjes en zakjes . Zelfgemaakt kost nauwelijks meer tijd en smaakt vele malen lekkerder. Verder kweek ik zelf een groot gedeelte van mijn eigen groenten in de moestuin, weet ik precies wat er mee gebeurt is! Ook prober ik de heoveelheid vlees te verminderen, vega zullen we nooit worden maar minder kan altijd!

 • DE tip is een beetje lastig.. wat mij geholpen heeft is me veel te verdiepen over de achtergrond van gezonde voeding in de literatuur. Daarnaast volg ik vele watertandende foodblogs (zoals beginspiration 😉 ) voor inspiratie. Ik probeer vaak nieuwe recepten uit, zodat ik een heerlijk repertoire opbouw. Gewenning en stapje voor stapje dingen in je dagelijkse patroon toepassen werken het best.
  En gewoonweg alles wat je Niet meer wilt eten ook gewoon Niet meer in huis halen. Verder heb ik altijd in mijn achterhoofd het volgende: Ik Mag het wel eten, ik kies er alleen zelf niet voor. Alsmede: discipline is vrijheid.. Klinkt een beetje zweverig allemaal, maar uiteindelijk is je eigen mindset een belangrijke omschakeling in een gezonde lifestyle.

 • Bijna vergeten; mijn tip is eigenlijk vooral alles met mate!
  Maar laat wel zoveel mogelijk alle suiker en alles wat ik pakjes en zakjes zit staan.

 • Mijn advies/tip is: producten zo onbewerkt mogelijk kopen en zelf alles klaarmaken. Dat was voor mij DE manier om gezond te eten. Ik werd zo gefrustreerd van verpakkingen lezen: in 90% van alle producten die ik wilde, zat suiker/rode e-nummers.

 • Wat voor mij heel goed werkt: altijd lekker gezond eten (havermout, fruit, groenten, vega) en soms iets ‘ fouts’ eten, als je er maar voor zorgt dat het blijft bij één koekje op een dag of één stukje chocolade bij de thee. Weet je grenzen!

 • Geen suiker,geen tarwe, weinig lactose,weinig dierlijke produkten
  Veel verse producten van goede winkels en de markt.
  Geen producten met chemische toevoegingen.
  En gezond verstand. Hou erg van eten en koken

 • Meer verse groenten en fruit, minder vlees en geen snelle koolhydraten zoals witte pasta of rijst, wit brood en aardappelen. Vooral veel zelf maken ipv de kant en klare maaltijden/producten waarin veel toegevoegde suikers etc zitten.

 • Mijn beste tip om gezonder te leven is om niet half overkop om te slaan, maar alles op te bouwen. Anders val je snel weer in het oude patroon en zo hou je het ook langer vol. Volg geen dieet, maar pas je levensstijl aan.

  Gezonde groet,
  Iemkje Klein

 • Wat lijkt me dat een ontzettend leuk tijdschrift! Interessant om te lezen! Ben zelf nu erg bewust bezig met sporten en gezonder eten. Mijn tip is om het aan anderen te vertellen dat je daarmee bezig bent. Zo zullen mensen niet zo snel aandringen om bijvoorbeeld een taartje te eten wanneer je dat afslaat. Begrip van anderen om je heen helpt om door te zetten!

 • Mijn tip is zo puur en natuur mogelijk eten. Door alle berichtgeving in de media, die nogal tegenstrijdig is, en alle marketing trucs kan het soms moeilijk zijn om door hypes heen te kijken. Als je gewoon je verstand gebruikt, kan je zelf al bedenken dat dingen die natuurlijk en puur zijn het gezondst zijn!

 • Mijn tip is producten te eten waarvan je weet waar ze vandaan komen. Bij de biologische boer of op de markt bijvoorbeeld, en groenten en fruit van het seizoen. De smaak is zoveel beter!!

 • Mijn beste tip is: bedenk niet wat je niet mag eten, maar bedenk wat je wel wilt eten om je lichaam zo goed mogelijk te verzorgen en te ondersteunen. Zie voedsel als iets wat je lichaam sterk, energiek en mooi maakt. Alle groentes, fruit, vetten en vezels helpen je lichaam om te leven. Ongezonde, bewerkte producten maken het je lichaam juist moeilijk. Natuurlijk kan je lichaam dat af en toe best hebben, omdat je de rest van de tijd het gezonde, voedzame dingen geeft. Deze andere gedachtengang helpt mij om gezonde keuzes te maken.
  En: begin elke dag opnieuw. Het lukt niet allemaal in een keer en het zal fout gaan, maar je kunt elke dag opnieuw beginnen en elke gezonde keuze helpt mee!

 • Mijn tip om gezonder te eten is om alles zo veel mogelijk zelf te maken. Je bent dat met verse producten bezig wat misschien wat meer tijd kost maar je kan dan alles precies naar je eigen smaak maken. Geen zouten en vetten, die zijn vaak echt niet nodig om iets smaak te geven, verse kruiden doen wonderen.

 • Mijn beste tip is je lichaam voeden, niet vullen! Het is zo verhelderend en motiverend om je te verdiepen in wat voedsel voor je lijf doet. Zo schrik je vaak van dingen die je al jaren ongemerkt toch wel veel eet (bv suiker, tarwe, wit meel) maar kom je ook op prachtige producten uit die heel makkelijk ongezonde dingen kunnen vervangen en je lichaam geven wat ie nodig heeft, goed bij voelt en wat ie ook goed kan verwerken. Op deze manier ga je gezonde, opbouwende voeding ontzettend waarderen en wil je lichaam slechte, lege voeding niet meer aandoen.
  Tuurlijk is genieten van lekkere dingen en gezellige momenten gewoon leuk en belangrijk dus moet je zeker niet daarin jezelf alles ontzien want vreugde, genieten en gezelligheid is tenslotte ook een hele gezonde levensbehoefte!! ❤️

 • Mijn tip voor gezonder eten is: kies voor onbewerkt/biologisch. Door je te verdiepen in deze manier van eten kwam ik ook in aanraking met fruit en groenten die ik nog nooit had gegeten. Tevens voel ik me de laatste tijd veel fitter en lekkerder in mijn vel.

 • Als tip begin met 1 ding tegelijk. Dus of suikervrij of e nummer vrij of tarwe/witmeel vrij. Hou het overzicht en doe waar je goed bij voelt. Alle begin is moeilijk maar met stap voor stap kom je er wel!
  Groetjes Henny Wichers

 • Wat een leuke actie! Mijn beste tip(s) om gezonder te eten zijn allereerst goed verpakkingen lezen en je niet voor de gek laten houden door producten waar 100% natuurlijk op staat. Verder is het natuurlijk goed om zoveel mogelijk zelf te maken en dan liefst met biologische ingrediënten of helemaal leuk, producten uit je eigen moestuin(tje) 🙂

 • De tip? Lastig, want iedereen is anders. Sinds een jaar eten we zo veel mogelijk suikervrij en slaan we vlees vaker over. Pasta/aardappelen/rijst staan ook minder op het menu. Groenten voeren de boventoon en het liefst veel verse. Het allerbelangrijkste is dat jwealles zelf maken. Veel lekkerder en zonder alle toevoegingen..

 • DE tip, dat is een hele lastige… Mijn beste tip om gezonder te eten is: de ongezonde dingen niet in huis halen, dan kom je ook niet in de verleiding. Sinds ik dat doe eet ik puurder, gezonder en probeer ik vaker iets nieuws uit. (Bijkomstig voordeel sinds ik dat doe: ik kom niet aan, voel me goed en zit lekker in mijn vel)

 • Wow! Supertoffe winactie! Mijn tip om gezond te eten is om te bedenken ofdat iets als eten herkent zou worden door mensen die 200 jaar geleden leefden. Een paprika zou die test doorstaan, ook al kenden ze dat toendertijd nog niet maar een snicker niet. Gezonde en pure ingredienten zorgen voor een gezond lijf!

 • De sleutelwoorden zijn:

  RUST terwijl je eet (GENIET) en genoeg slaap.

  REINHEID als in onbewerkt voedsel eten en kant en klare pakjes en maaltijden vermijden. Zoveel mogelijk verse ingrediënten. Vergeet daarnaast niet de benenwagen en de fiets te pakken in plaats van elke keer de auto!

  REGELMAAT in je eetpatroon en slaappatroon aanbrengen (zelfs als je net als ik onregelmatige diensten hebt).

  Het begin van een gezonder leven… Gegarandeerd succes!

 • Een beste tip is er niet maar een ding is toch wel erg belangrijk en dat is namelijk: mate!

  Niet teveel vette zooi, niet teveel van de gezonde, en het niet mogen van vetten, koolhydraten enz. Zorg je voor voldoende variatie, krijg je van alles een beetje binnen. Beste stap (vind ik) om gezonder te eten. Zo hoef je ook niks uit je voeding te bannen.

 • Mijn tip om gezonder te eten is bewust bij producten stil te staan. Weten wat je eet en er bewust over nadenken scheelt al veel!

 • Mijn tip is om stapsgewijs de minder gezonde eetgewoontes te doorbreken. Wat voor mij hierbij goed werkt is de 80/20 regel, 80% van mijn voeding is gezond, puur & voedzaam en 20% is de ruimte waarin ik lekker geniet. Gezond, puur en voedzaam eten houdt voor mij in dat ik zo veel mogelijk verse producten (het liefst Hollandse seizoensproducten) eet & drink (verse groentesapjes) en alle pakjes en zakjes vol toevoegingen -en suikers links laat liggen. EAT GOOD, FEEL GOOD!

 • Gezien mij gewcht en lichameljke conditie ben ik genoodzaakt een nog betere eetgewoonten te starten, Dus alle hulp vooral door jouw aanbieding zou mij van pas komen. Natuurlijk probeer ik nu al zo gezond mogelijk te leven. Sta op met warme citroen en let op de koolhydraten en suikers. Eet verse groenten en soms wat fruit. Ik vraag me wel af wat ik verkeerd doe.

 • De tip? Verdiep je in suiker. In al zijn vormen. Zodra je daar meer van weet kun je veel makkelijker gezond kiezen. Daarnaast haal ik veel plezier uit een kleine moestuin. Zelf gekweekte groenten geeft een goed gevoel en zijn bovendien erg gezond. Een moestuin moeilijk? Nee hoor, zoek maar eens op Makkelijke Moestuin. Blijf vooral genieten van je eten.

 • Gezond eten moet een leefstijl worden, geen dieet of dat soort onzin, gewoon gezond en lekker eten! Zoveel mogelijk zelf maken zonder pakjes en zakjes, dan kom je al een heel eind!
  Lijkt me heel leuk om dit tijdschrift te ontvangen, dan kan ik zelf ook weer meer inspiratie opdoen!

 • Alles wat kant en klaar uit een zakje of pakje komt laten staan en gewoon zelf maken. Kost misschien wat meer tijd, maar je ontwijk op deze manier wel een hoop suiker, zout en andere chemische troep. En ik vind dat je ook bewuster van je eten wordt en daardoor bewuster en gezonder gaat leven.

 • Mijn beste tip is om vooral te genieten. Kies voor zo puur mogelijke producten, maar onthoud jezelf niks. Af en toe moet je naast al die gezonde dingen ook ontzettend kunnen genieten van bijvoorbeeld een lekker stuk taart. Op deze manier eten is voor velen gemakkelijk vol te houden.

 • Mijn beste tip is: zorg dat je voorraadkast en koelkast alleen maar gevuld is met gezonde dingen, Zo kun je niet anders dan altijd gezond eten. 🙂
  Groetjes en dank je voor de leuke actie!

  • Mijn beste tip is: zorg dat je voorraadkast en koelkast alleen maar gevuld is met gezonde dingen, Zo kun je niet anders dan altijd gezond eten. 🙂
   Groetjes en dank je voor de leuke actie! Ik ben jarig op 7 oktober, het zou een erg mooi kado zijn!

 • Oee, wat een gave win-actie, ik doe super graag mee. Ik heb niet echt één tip om gezond te gaan eten maar meerdere:

  * Zorg dat je bij elke maaltijd veel groenten fruit eet!
  * Vervang je boter en olijfolie door kokosolie te gebruiken.
  * Vervang in je bakprodcuten suiker door gezondere varianten: kokosbloesemsuiker, maar nog liever banaan.
  * Verder start ik sinds ik het boek groene smoothies heb aangeschaft elke dag met een groene smoothie en ik voel me daar echt super bij!

 • Mijn beste tip om gezonder te eten: kijk eens op verpakkingen waar allemaal suiker inzit en probeer eens wat van de producten waar suiker aan toegevoegd is te vermijden.

 • De drie kernwoorden die mij hebben geholpen om gezond en gevarieerd te gaan eten zijn; geduld, plezier en bewustwording. Deze woorden zijn mijn tip om gezond te gaan eten.

  Omdat je tijd nodig hebt om aanpassingen in je eetpatroon te maken heb ik gekozen voor het kernwoord geduld. Je kunt niet in een week alles omgooien en verwachten dat je dat volhoudt.
  Als tweede kernwoord heb ik gekozen voor plezier omdat je in een gezond eetpatroon mag blijven genieten. Natuurlijk is het niet erg om een keer een patatje te eten of te genieten van een stukje chocolade. Voordat ik 25 kilo was afgevallen had ik niet gedacht dat je een gezonde levens style kunt combineren met genieten. Als derde en laatste woord heb ik gekozen voor bewustwording.
  Dit is misschien nog wel mijn grootste tip en de eerste stap naar een gezonder leven. Voorheen at ik eigenlijk van alles. Geen idee wat ik allemaal at en wat waar inzat. Nu ik de kilo’s ben verloren die ik wilde verliezen ben ik mij bewust van voedingsstoffen en ingrediënten.

  Toch mis ik soms inspiratie om nieuwe gerechten uit te proberen en mijn maaltijden zeer gevarieerd te houden. Dit maakt dat ik aan deze win-atie meedoe en graag kans maak op deze gave prijs!

 • Wat leuk! Ik doe ook graag mee (:
  En er zijn echt eindeloos veel tips om gezond te eten, zo moeilijk haha, maar ik denk dat het belangrijkste is om het stap voor stap aan te pakken. Na verloop van tijd gaat je smaak zich vanzef aanpassen en ga je ook meer op onderzoek uit over gezond eten en voor je het weet ben je helemaal verslaafd (:

 • Uiteraard alleen maar verse producten gebruiken. En ik hou het vol door elke week iets ‘nieuws’ te proberen. Dit kan een ingrediënt of recept zijn. De uitdaging maakt t leuk!

 • Dit zou ik wel een fijn verjaardagscadeau vinden (de mijne is nl de 8ste ;-)). Mijn tip: eet meer uit de natuur en minder uit verpakkingen. En wat er bij mijzelf wel inkickte: je lichaam voeden, niet alleen vullen.

 • Geen pakjes of zakjes, maar vers eten, Verder kies ik regelmatig dingen die gezond enook heel lekker zijn zoals de pinda-chocoladerepen waarvan het rec ept op deze site staat. Of lekker fruit of een moot zalm.

 • Eet met mate, dus van alles een beetje en vooral niet teveel. Eet zoveel mogelijk onbewerkt voedsel en sta jezelf soms toe om ook even te ‘zondigen’.

 • Ik houd gelukkig van groente en fruit en ik heb een enorme hekel aan vlees en aan snacks Dus voor mij is het een makkie om gezond te eten. Maar ook ik heb af en toe periodes dat ik niet veel zin heb om (gezond) te koken en dan is het lezen van blogs, zoals jouw blog (en dat van De groene meisjes, Wat eet je dan wel, Healthy vega etc.), heel inspirerend. Ik ben heel benieuwd naar het tijdschrift Gezond eten. Klinkt goed!

 • Zo weinig mogelijk kant en klare pakjes gebruiken en eigenlijk niks eten waar reclames voor op tv komen. Via internet kun je tegenwoordig gelukkig zoveel gezonde recepten vinden!

 • Oh wow! Wat zou ik veel inspiratie uit dit tijdschrift kunnen halen zeg! En wat vet dat je genoemd bent als blog van de maand! Wat ik mensen altijd aanraad om gezonder te eten is, doe het stapje voor stapje. Skip sowieso alle snoep, koekjes en chips en vervang ze door gezonde groentensnacks bijvoorbeeld of bak zelf iets. Luister goed naar je eigen lichaam welk voedsel het beste bij jou past en wat ook helpt: maak een goede planning met wat je gaat eten. Doe inspiratie op op gezondheidsblog of tijdschriften als Gezond Eten, kies uit wat je lekker vind en haal alleen het gezonde in huis. Zo heb je ook niet de neiging om naar slecht eten te grijpen, want dat is er toch niet! Strak plan toch?!

 • Wat leuk dat je dit mag weggeven! Ik heb zelf chronische ontstekingen in mijn dunne darm en eet alleen maar gezond. Ik word heel ziek van alles wat extra stoffen/ toevoegingen heeft dus mijn tip is koop verse producten die uit 1 ingrediënt bestaan. Ook eet ik geen gluten, suiker, zuivel en dit doet heel veel goeds voor mijn buik!

 • Wat een leuke actie! Mijn tip: koop een natuurlijke recepten-kookboek of abonneer je op gezonde blogs en laat je inspireren. Plan je maaltijden en verheug je op alle pure, natuurlijke maaltijden die je mag gaan genieten. Een tijdschrift als Gezond Eten kan daarbij ook helpen! Gezond eten is per definitie lekker!

 • Mijn tip: zorg dat je altijd lekkere en gezonde dingen in huis hebt om iets (makkelijks) van te maken (fruit, noten, etc) Dit voorkomt dat je na een lange dag naar de koekjes grijpt.

 • Eet waar je écht zin in hebt op dat moment, en gun je lichaam waar het om vraagt. Probeer zo veel mogelijk onbewerkt eten te eten, maar gun jezelf ook verwenmomentjes! zo is er plaats om te zondigen, zonder dat je je daarbij veel moet ontzeggen of slecht moet voelen achteraf.
  Mij helpt het in ieder geval wel 🙂

 • ik zou heel graag deze elke week in mijn brievenbus willen ontvangen voor inspiratie en lekker op de bank met een kop thee te drinken.

  als je gewoon al eens begint om veel water te drinken en ipv snoepjes stukjes groenten of fruit dan ben je al op de goede weg! Vooral je ochtend met een lauwe kop water en een halve citroensap, je voelt je meteen fit!

 • Hallo, leuke actie ik doe mee! 😀
  Mijn tip? Eet vooral genoeg en ga niet denken dat je maaltijden over moet slaan om af te vallen. Eet ook zoveel mogelijk puur en niet uit pakjes en zakjes 🙂

  Liefs

 • Poeh ik heb heel veel tips om gezonder te eten. Allereerst ben ik gestopt met het gebruiken van pakjes en zakjes. Frisdranken komen mijn huis niet meer in, water is de perfecte 0-calorieën vervanger! Ik kan het me helaas niet veroorloven om alles biologisch te kopen. Maar ik heb een begin gemaakt door al mijn zuivel en eieren biologisch te kopen en te minderen met vlees. Je moet ergens beginnen!

 • Vroeger at ik werkelijk alles waar ik maar zin in had. Ik snoepte veel en was totaal niet bezig met voedingswaarden. Via facebook/instagram ontdekte ik per toeval voedselblogs en personen die veel posten over gezond voedsel. Ik vond het er allemaal goed uitzien en besloot wat gerechtjes te maken. Ik vond alles heerlijk, en dit heeft mij doen inzien dat gezonde voeding niet per definitie vies hoeft te zijn. Ik heb mij dus vooral laten inspireren door blogs zoals beginspiration. Verder kook ik eigenlijk alleen maar met onbewerkte producten. Pure producten smaken gewoon zo veel beter. Ik ga eens per week naar de groenteboer op de markt en daar koop ik gewoon de groenten en fruit die mij lekker lijken of die op dat moment voordelig zijn qua prijs. Ook groenten waar ik nog nooit mee gewerkt heb. Vervolgens ga ik opzoek naar een lekker en gezond recept. Op deze manier heb ik al verrassend lekkere gerechten gegeten, die ik anders nooit gemaakt zou hebben. Als je let op seizoensgroenten en slim kookt (maaltijden op elkaar afstemmen) hoeft gezond eten ook helemaal niet duur te zijn.
  Kortom: laat je inspireren, wees je bewust van wat je in je mond stopt en wees creatief met koken. Hoe meer plezier je beleeft aan het bereiden van een gezond gerecht, des te gemakkelijk is het om een gezond eetpatroon vol te houden.

 • Gezond eten is het beste medicijn! Je bewust zijn van wat je lichaam in komt en genieten van alle positieve dingen in het leven, is het beste recept voor een gezond en gelukkig leven.

  Wat gezonde inspiratie is een fijn hulpmiddel om alles uit het leven te halen!

 • Het beste is om zoveel mogelijk verse producten te gebruiken. Heb je toch iets verpakts nodig, bekijk dan goed de ingredientenlijst. Het beste is dat je de ingredienten herkent en dat er geen/niet te veel E nummers in zitten. Je kunt dan zelf beslissen of dit een goed product is. Ik let er ook altijd op of er suikers zijn toegevoegd.

 • Mijn tip om gezond te eten: laat de geraffineerde en toegevoegde suikers lekker staan! Het is even zoeken naar producten en het is even afkicken en wennen, maar het resultaat mag er zijn! Ik voel me er heerlijk bij 🙂

 • Mijn tip(s): tijd nemen voor de maaltijd, met aandacht eten en goed kauwen. Dit zorgt voor een betere vertering en een je voelt beter aan wanneer je verzadigd bent.

 • Voor mij was het boekje; Wat zit er in uw eten? Een eye-opener. Als je eenmaal weet waar de E-nummers voor staan, ben je er snel klaar mee. Sinsdien heb ik langzaam maar zeker mijn boodschappenlijstje aangepast. En eten we zo veel mogelijk puur natuur. Heerlijk en echt niet moeilijk. Zeker niet met zo’ n leuke site als ” begininsperation”. Bovendien kweek ik veel groenten in mijn eigen tuin. Iedereen zo dit moeten doen. Al is het maar wat sla en bieslook of zo. Dan ervaar jezelf hoe fijn het is om vers te eten. Maar leer je ook begrijpen waarom natuurlijke producten vaak wat duurder zijn.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.