Beginspiration loves…

Sous bistro bar

De zomer zit er bijna op en wat heb ik ervan genoten. Ik heb echt even vrij genomen en gekookt voor de fun in plaats van voor mijn blog. Deze zomer heb ik zelfs een heuse bierbroodbakverslaving ontwikkeld en dat is niet perse handig als het buiten 30 graden is. Ter compensatie besloot ik ook een aantal liter ijs te maken, maar daar later meer over. Vandaag deel ik een paar favorieten van deze zomer in een nieuwe beginspiration loves…

Sous
There is a new kid in town. Sous Bar Bistro is nieuw (zie foto hierboven) en je vindt het restaurant in de altijd gezellige Negen Straatjes (waar vroeger Brix zat – Wolvenstraat 16). Op de kaart staan mediterraanse gerechten, voo en een goede lijst aan cocktails. Spianata met parmaham, gegrilde octopus en spareribs. Ik kan niet wachten om alles zelf te proeven, dus houd mijn Instagram in de gaten.

Nieuwe pannen
Het was hoogtijd voor een verbouwing en mijn hele huis stond op z’n kop. Een goed moment voor een grote schoonmaak, om al je spullen door te lopen en alles wat je niet meer gebruikt weg te doen. Heerlijk zo’n opgeruimd huis. De enige conclusie die ik al gauw trok, was dat ik nieuwe pannen nodig had. Gelukkig zijn er genoeg websites die MEGA veel korting geven op een nieuwe pannenset en in plaats van met al die pannen op de fiets, worden ze zo thuisbezorgd. Hoera.

To Good To Go
De app ToGoodToGo heb je misschien al op mijn Instagram stories voorbij zien komen. De missie van ToGoodToGo is om wereldwijd voedselverspilling te verminderen en een wereld te creëren waarin geproduceerd eten ook op een bord belandt. Zo kun je bij je favoriete winkels (over de hele wereld, dus niet alleen in Amsterdam) eten ophalen dat anders wordt weggegooid. Echt een top initiatief, als je het mij vraagt. Er zitten echt leuke winkels bij aangesloten, en zo heb ik al eten ‘gered’ bij onder andere Ekoplaza, Marqt, Stach, JuiceBrothers en het Vlaams Broodhuys.

Zelf ijs maken
Er staat al een tijdje een ‘nieuwe’ ijsmachine te shinen op mijn aanrecht. Niet iedereen begrijpt mijn obsessie met home made ijs, aangezien ik ongeveer naast het ijskuypje woon, maar er is niets lekkerders dan vers ijs eten recht uit de ijsmachine. Romig, zacht en en zoveel smaak, echt fantastisch. Daarnaast is het voor mij de perfecte meditatie, want ik kan letterlijk een half uur staren naar het apparaat dat draait. Instant zennnn. Nu heb ik een nieuw ijs kookboek gekocht en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan… de hele winter lang.

Zeewier
Zeewier is hip en ik snap het wel. Deze zeegroente is lekker, zit vol goede dingen en je kunt er heel veel lekkers mee maken. Geen wonder dat je om je oren wordt geslagen met de dulce, wakame en zeespaghetti in het schap. BROOD lanceerde een zeewierbrood, Seamore een zeewierwraps en het nieuwe merk Sea Green maakt er vis- en vegaburgers van. Heb jij er al eentje geproefd? Ik ben heel benieuwd.

HappyHappyJoyJoy
Vestiging nummer drie opent haar deuren in Amsterdam Zuid/de Pijp, op Centuurbaan 256 om precies te zijn. Vanaf nu dus ook een HHJJ om de hoek, zo fijn. Een groenten tempura, boa met pulled jackfruit, cucumber-sesam salade, bok choy en pad thai, alsjeblieft. Ik kan niet wachten.

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Kookexpert.nl. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *